SKÅNE. Rektorn anser att barnen ska kunna lära sig arabiska så de kan samtala med de nyanlända ”kamraterna”. Förslaget kritiseras hårt på sociala medier som Facebook av föräldrar.

På Kviingeskolan och Västerskolan i Östra Göinge har rektorn beviljat arabiska som elevensval från årskurs tre så att barnen ska kunna samtala med de nyanlända invandrarna som kommer till skolan.

När informationen nådde föräldrarna i början av veckan startade en hätsk diskussion på sociala medier och rektorn har även tagit emot skriftlig kritik från föräldrar. Rektorn Catharina Rooth känner sig chockad över att föräldrarna uttrycker sådan negativ kritik kring förslaget.

— Någon har till exempel skrivit ”om mina barn hade gått där hade jag velat bränna ner skolan”, säger Rooth.

Kviingeskolan som under åren har lovordats av bland annat migrationsminister Tobias Billström för sitt arbete med att ta emot invandrare känner sig besvikna över föräldrarnas reaktioner.

— Jag blir ledsen och besviken över föräldrarnas reaktioner, utifrån allt arbete vi lägger. Vi har haft ett fantastiskt mottagande av nyanlända elever och barnen har velat kommunicera med dem, påstår rektorn.

Källa:
Föräldrar rasar mot arabiskalektioner


  • Publicerad:
    2014-09-03 00:30