Lördagen den 6:e augusti så anordnade Näste 5 ett föredrag som hade fokus på Martin Luther och föredragshållaren försökte under föredraget reda ut vart Luthers kristna tro tog slut och vart dennes germanska själ tog vid.

Föredragshållaren varvade citat från böcker med bilder som han tagit själv från historiska platser där Luther verkat. Uttal från Adolf Hitler, citat från bibeln, Luthers syn på judar och judendomen och såklart Luthers syn på den katolska kyrkan togs upp.

Efter föredraget så blev det frågestund om föredraget i sig men även andra händelser i historien som föredragshållaren besvarade.

När frågorna tagit slut så möblerades lokalen om och deltagare för dagen grillade medtagen mat och man åt tillsammans under livliga diskussioner mellan nya och gamla medlemmar.

Näste 5 vill rikta ett stort tack till samtliga deltagare och till föredragshållaren för en fantastiskt trevlig dag.

Vill även du höra unika föredrag som skildrar historien på ett sätt som du definitivt inte får höra i skolan? Vill du veta vad din ras och ditt folk åstadkommit under historiens lopp och inse dess storhet? Kontakta då nästeschef Pär Sjögren på tel.nr. 076 832 92 05 och se till att följa Näste 5 på Twitter för att få reda på vad som sker i nästet med unikt material.

Point Blur_Aug072016_133424signal-2016-08-06-204949


  • Publicerad:
    2016-08-07 17:50