Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Theodor kraschade sin spökbur i monsterträdgården

Idag inleddes rättegången mot terroråtalade Theodor Engström Simon Holmqvist skriver om en ensam mans resa in i ett gränslöst vansinne.

Varför saboterades Nord Stream?

Nord Stream saboterades för att sätta ett definitivt stopp för europeisk import av rysk gas Simon Holmqvist skriver om sabotaget i Östersjön.

Välkommen till det ”blåbruna” Sverige

Det är mycket glädje ute i landet för att Sverige kan få en regering där SD ingår Men vad vill egentligen de nya regeringspartierna göra?

Sverigedemokraterna ser ut att bli näst största parti

Magdalena Andersson ser ut att kunna bilda regering igen Men SD tar över rollen som näst största parti Simon Holmqvist sammanfattar valvakan hittills.

Svartpillra inte undergången

Vi står av allt att döma inför sämre tider än på väldigt länge Men är det inte detta vi faktiskt har väntat på?

Med vänner som Nato behöver man inga fiender

Nato offrade Ukraina när man valde att provocera fram en uppgörelse med Ryssland Nu kommer man återigen att kasta Ukraina under bussen, förutspår Simon Holmqvist.

Sossarna räddade Morgan – men till vilket pris?

Sossarna valde Morgan Johansson före Nato, skriver Simon Holmqvist Man räddade ministern med kurdextremister i både riksdagen och i Mellanöstern.

Turkiet-fadäsen ett bevis på otrolig arrogans och inkompetens

Våra ”ledare” saknar helt förmåga att hantera den nya multipolära världen Vaknar inte väst upp till verkligheten kommer man att gå under, skriver Simon Holmqvist.

En studie i ”svensk” krigspropaganda

Lavrov: ”Vår principiella hållning är att kärnvapen inte får användas” Svensk media: ”Lavrov hotar att bomba oss med kärnvapen”

Jag älskar fred – men Nato vill se hela världen brinna

Ett tredje världskrig tycks nu våra ledare se som enda lösningen på att USA:s makt utmanats Finns det någon med makt som inte vill se världen i lågor, undrar Simon Holmqvist

Vad innebär egentligen Natos artikel 5?

Artikel 5 är själva grunden i den säkerhet som Nato-förespråkarna längtar efter Men betyder Nato-medlemskap verkligen att man automatiskt får militär hjälp av USA i skarpt läge?

Joe Biden och Vladimir Putin

Ukrainakonflikten kan bli västvärldens största magplask någonsin

Västs alltmer obegripliga agerande kommer att göra att Ryssland går som segrare i det ekonomiska kriget Samtidigt offras Ukraina på neokonservatismens altare, skriver Simon Holmqvist.

Vad i hela fridens tider menar Putin?

Vad menar egentligen Putin med allt snack om ”nazister” och ”denazifiering” av Ukraina? Simon Holmqvist ger sig på att försöka tolka och förklara den ryske presidentens förvirrande retorik.

Ukrainakonflikten: Den nya amerikanska drömmen

I natt berodrades till slut ryska trupper att gå in i östra Ukraina Men det är inte Ryssland i första hand som vill se ett krig, skriver Simon Holmqvist.

USA: ”Rysk invasion av Ukraina bara dagar bort”

Kriget kan börja redan till veckan enligt USA Både USA och Ryssland kallar hem personal från Ukraina Även Sverige uppmanar till evakuering

Amazon och slakten av Tolkiens eftermäle

Afrikanska dvärgdrottningar, rasblandning och kvinnliga militära befälhavare Simon Holmqvist skriver om den kommande Amazonserien ”The Lord of the RIngs: The Rings of Power”.

Swebbtv lanserar ”yttrandefrihetsvänlig” tjänst – tillåter inte oliktänkande

Påstår att tjänsten har ”det fria ordet som fundament” Tillåter varken rasism, nationalsocialism eller ”vilseledande innehåll” Grundaren: ”Dessa får uttrycka sig i andra sammanhang”

Vísur Vatnsenda-Rósu

Musik Denna vecka presenterar Nordfront den isländska folkvisan ”Vísur Vatnsenda-Rósu”, framförd som klassisk orkestermusik av Juniorsolistene i Trondheim.

9. april: En realistisk skildring av den tyska invasionen av Danmark

KULTUR 9. april är en dansk film om Tysklands invasion av Danmark. Den är unik i sitt slag med tanke på sin realism, som till och med sträcker sig till hur tyska soldater porträtteras.

Därför blir det ingen uppesittarkväll med Radio Nordfront

Studio Bothnia julspecial ikväll istället för Radio Nordfront RN sänder istället ett nyårsavsnitt under mellandagarna.

Folkfientlighet bakom drevet mot #vårcivilminister och Raubtier

Sydstatsflaggor, hårdrock och heilande fjortisar Drevet mot Ida Karkiainen (S) avslöjar elitens djupa folkfobi.

Rome – Querkraft

MUSIK Denna veckan presenterar Nordfront låten ”Querkraft” med neofolkbandet Rome.

P3-kvinnorna och mordet på rapparen Einar

Den så kallade gangsterrapparen Einar sköts till döds i natt Hur ska P3:s kvinnor hantera situationen om deras älskade rappare börjar döda varandra?

Här är pilbågsmannen: Småkriminell narkoman som konverterat till islam

Fäktades med klubbor och svärd på gården Hotade familjemedlemmar Radikaliserades efter konvertering till islam Artikeln uppdaterad

Algerisk jude kan bli Le Pens rival i kommande presidentval

Eric Zemmour vill deportera fem miljoner muslimer från Frankrike Snart går den judiske journalisten om Le Pen i opinionsmätningarna.

TV4 kan inte förstå problemet med de ensamma männen

”Vad har en person som förvägras reproduktion kvar att förlora?” Simon Holmqvist kommenterar senaste Kalla fakta om incelrörelsen.

Därför ogillar Civil Rights Defenders regeringens förbudsförslag

”Hakkors i taket” Därför sågas förslaget till och med av judisk makt-gruppen.

Löfven medger: Utan ”Förintelsen” skulle antisemitismen öka

Fruktar att judehatet skulle leda till förintelse ifall ”Förintelsen” glöms bort Behövs också ett enormt propagandamaskineri och privilegier för att skydda judars makt.

Protonmail avslöjade användares IP-adresser

Påstår sig ”tvingade” att uppge Greta-fantasters IP-adresser till Frankrike Uppdaterade sin integritetspolicy retroaktivt.

Terrordåd på Kabuls flygplats – ISIS-terrorister pekas ut

Uppemot 40 personer döda Minst två självmordsbomber Anti-talibansk ISIS-grupp kan ligga bakom

Talibanerna stoppar ny massinvasion av skäggbarn

Talibaner är ”inte för” att afghaner lämnar Afghanistan Samtidigt bygger Turkiet gigantisk mur för att stoppa ny skäggbarnsinvasion.

Politikerna har ansikten som är lätta att glömma men svåra att förlika sig med

OPINION. Efter två kontroversiella debattartiklar av Anna Björklund frågar sig Simon Holmqvist varför det är så lätt att hata politiker men samtidigt så kontroversiellt.

En nytänkande tagning på ett historiskt Ursinne

RECENSION. Den moderna metal-favoriten Ursinne är tillbaka med en uppföljare till debuten ”Arg, bara arg”. Denna gång låter man tidigare generationers röster kanalisera ursinnet.

God jul önskar Nordfront

JUL. Nordfronts nyhetsredaktion önskar en god vit jul och passar på att ta lite julledigt.

Språktidningens chefredaktör ger Nordfront rätt: Medias användning av “Belarus” är politisk

SPRÅK. I en artikel på DN skriver språktidningens chefredaktör Anders Svensson om varför media i Sverige har övergett namnet ”Vitryssland” för ”Belarus”. Svensson skriver att ”Belarus nöttes in i takt med att rapporterna om valfusk, demonstrationer och massgripanden blev allt fler”.

Kontrajihadistisk stämning i Frankrike efter halshuggning av lärare

VÄRLDEN. Halshuggningen av en fransk lärare har lett till ökade spänningar mellan Frankrike och den muslimska världen. Men är det ett nationellt uppvaknande, eller något annat?

Abubaker Mohamad Awad döms till livstids fängelse

HÄRNÖSAND. Mordet på Tommie Lindh var ”särskilt hänsynslöst” och helt utan förmildrande omständigheter, anser Ångermanlands tingsrätt som dömer Abubaker Mohamad Awad till livstids fängelse för mord och flera andra grova brott. Uppdaterad

Bakgrunden till de ökade spänningarna i Sydafrika

SYDAFRIKA. Just nu pågår en upptrappning av spänningarna mellan de vita boerna och de svarta makthavarna i Sydafrika. Men vad är det egentligen som har hänt?

Obehagliga mobbarfasoner i suspekt dansk “Mullvaden”-dokumentär

KOMMENTAR. Genom att infiltrera nordkoreanska vänföreningar i tio år menar den danske dokumentärfilmaren Ulrich Larsen sig ha ”avslöjat Nordkorea”. Men vad är det egentligen dokumentären visar?

Integrationen mördade Tommie Lindh

KOMMENTAR. Tommie Lindh dog när han försvarade en väninna från en afrikansk sexualpredator. Men hade han bara varit ännu mer rasistisk hade han inte behövt dö, skriver Simon Holmqvist.