MEDIA. Författaren Jan Tullberg har idag låtit publicera en artikel om tiggare och svenskarnas självbild i Fria Tider.

Tidigare idag publicerade Fria Tider en artikel av författaren Jan Tullberg som är docent i företagsekonomi och har skrivit den invandringskritiska boken Låsningen : en analys av svensk invandringspolitik. Att personer som Tullberg öppet skriver för en invandringskritisk hemsida är förhållandevis ovanligt, men pekar på att systemkritiska medier vinner mer och mer mark i Sverige.

Artikeln ifråga handlar om hur de politiskt korrekta svenskarna hanterar det växande problemet med utländska tiggare i Sverige.

Tullberg skriver bland annat följande om svenskarnas självhat och oförmåga att stå upp för sina egna intressen:

Det acceptabla sättet att kritisera tiggeriet liknar det mest försiktiga sättet att kritisera invandringen. Effekterna för Sverige nämns inte, utan istället skuld och skam för att invandrarna far så illa. […] Svensken har blivit så domesticerad att han inte kan stå för det svenska kollektiva intresset. Den som är väluppfostrad vet att det är ”de andras” perspektiv som är det rätta.

Avslutningsvis skriver Tullberg:

Den massiva ökningen av tiggeriet borde ha resulterat i en diskussion och en konklusion, men den gängse svenska reaktionen är att tjuvpassa samt uttrycka lite ”tycka synd om”. Politikerna och journalister är lika villrådiga. De är svårt att ta det svenska etablissemangets beskrivning av beteendet som en manifestation av svensk generositet på allvar. Förklaringen ligger snarare i mesighet; en rädsla för att avvika som mindre empatisk; en rädsla för ett ställningstagande som kan kritiseras. Det råder en flykt från komplikationer och besvär. Det är lätt att intala sig att godispåsen till barnen och en slant till tiggaren inte är undfallande mesighet utan generositet; det känns bättre så.

Källa:
Tiggeriet och självbilden


  • Publicerad:
    2014-11-15 17:35