MEDIA. Föga förvånande ägnar sig mainstream-media åt såväl lögner som förvanskning när de ”informerar” om Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Uppsala.

Det är TT/Expressen som skriver att ”Nazistiska NMR flyttar nu demonstration”. Förutom det tvångsmässiga ”nazistiska” redan i rubriken (Nordiska motståndsrörelsen är en nationalsocialistisk organisation) är artikeln avsedd att manipulera läsaren även på andra sätt.

Bland annat påstås att Nordiska motståndsrörelsen nu flyttar sin demonstration från Kungälv till Uppsala. Detta är förvisso inte osant, men Nordiska motståndsrörelsen ”flyttar” sin demonstration varje år. Sedan Nordiska motståndsrörelsens första 1 maj-demonstration i Borlänge 2016 har organisationen varit på nya orter varje år: Falun 2017, Boden och Ludvika 2018 samt Kungälv och Ludvika 2019.

TT/Expressen skriver vidare följande: ”Tidigare år har den nazistiska organisationens demonstrationer varit stökiga med våldsamma inslag – och fjolårets demonstration i Kungälv var inget undantag.” Detta är en medveten förvanskning avsedd att bland annat inskränka mötesfriheten under 1 maj i Uppsala.

Sett över alla 1 maj-demonstrationer som varit, sex stycken fördelade på fyra år, är det bara demonstrationen i Kungälv som blivit våldsam och det är därför var Kungälv just ett undantag. Att det var extremvänstern som stod för våldet, med stöd av polisen, vet varenda Kungälvsbo och person som såg Nordfront TV:s livesändning vid det här laget.

Slutligen tycks TT/Expressen anse att AFA är i så dåligt skick att dessa behöver lite hjälp på traven med mobiliseringen till deras förmodade motdemonstration i Uppsala. ”I staden (Kungälv, Reds anm.) fanns runt 300 NMR-sympatisörer och omkring 500 motdemonstranter.” Antalet motdemonstranter i Kungälv låg på cirka 200 personer, vilket är en mycket låg siffra med tanke på att de mobiliserade från flera länder ute i Europa. Övriga 300 personer på plats var nyfikna åskådare i form av Kungälvsbor – såväl positiva som negativa sådana.

Här kan du läsa om 1 maj-demonstrationen i Uppsala och varför även Du bör vara på plats.

Källa:
Nazistiska NMR flyttar nu demonstration”


  • Publicerad:
    2020-02-05 13:00