STOCKHOLM. Flera riksdagspartier har överklagat Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att demonstrera på Kungsholmen nu på lördag. Men nu visar det sig att samtliga har skickat sin överklagan fel, och nu riskerar ärendet att inte hinnas med i tid.

Under gårdagen kunde Nordfront rapportera att flera riksdagspartier, med Liberalerna i spetsen, har överklagat Nordiska motståndsrörelsens demonstrationstillstånd för morgondagen. Motiveringen till överklagan var att partiernas representanter inte kunde valkampanja på Kungsholmen under de fåtal timmar som Motståndsrörelsen ska demonstrera på platsen, samt att Landstingshuset inte kommer att kunna nås av anställda under samma tid på lördagen.

Problemet är nu att partierna skickade sina respektive överklaganden fel.

— Överklagan skickades direkt till oss på Förvaltningsrätten, men den ska egentligen först till polisen så att de kan göra en bedömning innan den skickas vidare till oss. Så vi skickade under gårdagen tillbaka överklagan till polisen, berättar en registrator på Förvaltningsrätten i Stockholm för Nordfront.

När Nordfront kontaktar Förvaltningsrätten under fredagsförmiddagen har överklagan fortfarande inte inkommit från polisen.

— Vi kommer förstås att försöka hinna med den ifall den kommer idag. Men den har fortfarande inte kommit, berättar registratorn.

Det återstår alltså att se ifall överklagan överhuvudtaget kommer att behandlas.


  • Publicerad:
    2018-08-24 10:00