MEDIA. Aftonbladet hetsar mot Bernie Ecclestone, som byggde upp hela formel 1-sporten till vad den är idag. Anledningen är att han gillar Vladimir Putin, Donald Trump och menar att demokrati inte fungerar.

Bernie Ecclestone tillsammans med sin idol, Rysslands president Vladimir Putin. Foto: kremlin.ru.

Den tidigare racerföraren och formel 1-bossen Bernie Eccelstone har efter flera politiskt inkorrekta uttalanden blivit en hackkyckling i den judiskägda pressen. Under torsdagen publicerar exempelvis Aftonbladet en artikel där man går till angrepp mot den 88-årige mannen.

Aftonbladet skriver att han styrde formel 1-sporten ”med järnhand” fram till att Liberty Media köpte rättigheterna 2016 och avsatte honom som VD i januari 2017.

Det Aftonbladet nu oroar sig över är att Eccelstone hyllat Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump i en intervju med den judiska tidningen The Times. Eccelstone ska bland annat ha sagt att han skulle ta en kula för Putin och att den ryske presidenten ”är en riktigt bra man som aldrig har gjort någonting som inte varit för människornas bästa”.

När reporten frågat om annekteringen av Krim ska Eccelstone ha svarat:

— Han ville återförena Ryssland.

Dessutom uttryckte Eccelstone att han gärna sett Putin som ledare för hela Europa.

— Vi har ingen som tar den rollen nu och sämre kan det inte bli. Han säger alltid vad som ska göras.

Tidigare har Eccelstone kritiserat så kallad demokrati och sagt att han föredrar diktatur.

— Du behöver en diktator. Som diktator säger du ”Så ska jag göra” i en demokrati blir allt urvattnat, ska Eccelstone ha sagt.

Även Tysklands tidigare ledare Adolf Hitler har hyllats av den tidigare f1-bossen.

— Hemskt att säga detta antar jag, men förutom att Hitler blev borttagen och övertalad att göra saker jag inte har någon aning om ifall han ville eller inte ville göra, var han – på det sättet att han kunde leda många människor – bra på att få saker gjorda, sa Eccelstone 2009, också i en The Times-intervju.

Källor:
Förre F1-bossen Bernie Ecclestone hyllar Vladimir Putin
Bernie Ecclestone, the Formula One boss, says despots are underrated


  • Publicerad:
    2019-07-11 18:00