VECKANS FILM. För två månader sedan uppdagades det att en grupp forskare spred en film som menar på att judar kontrollerar massmedia, bankväsende och politik.

Men det roliga är då någon antisemit eller anti-Israel-person säger att ”Judarna kontrollerar media!” och ”Judarna kontrollerar Washington!”.

Plötsligt blir vi krigiska. Vi skapar enorma kampanjer för att fälla dessa personer. Vi gör vad vi kan för att göra dem arbetslösa. Vi publicerar artiklar. Vi har skapat hela organisationer som existerar enbart för att säga åt alla att judar inte kontrollerar någonting. Nej, vi kontrollerar inte media, vi har inte något mer inflytande än någon annan i DC. Nej, nej, nej, vi svär: Vi är precis som alla andra!

Ser någon annan ironin i något av detta?

Låt oss vara ärliga med oss själva, här, vi judar. Vi kontrollerar visst media. Vi har så många snubbar i direktörskontoren i alla de stora filmproducentbolagen att det nästa är obscent. Nästan varje film eller tv-program, vare sig det är ”Tropic Thunder” eller ”Curb Your Enthusiasm” är fylld av skådespelare, regissörer och manusförfattare som är judar. Visste du att alla åtta större filmstudios drivs av judar?

Manny Friedman, 12 juli 2012, Times Of Israel

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

Det var i samband med det senaste israeliska anfallet på Gaza som en grupp forskare publicerade ett öppet brev i brittiska The Lancet, som anses vara världens mest ansedda medicinvetenskapliga tidskrift.

Forskarna fördömde starkt Israels agerande och inledde brevet med följande meningar:

Vi är doktorer och forskare som spenderar våra liv med att utveckla medel för att vårda och beskydda hälsa och liv. Vi är också informerade människor; vi lär ut vårt yrkes etik, tillsammans med kunskapen att praktisera det. Vi har alla arbetat i och känt till situationen i Gaza under många år.

Utifrån basen av vår etik och yrke, fördömer vi vad vi bevittnar i den israeliska aggressionen mot Gaza.

Gilbert är narkosläkare och avdelningschef för den akutmedicinska avdelningen på Universitetssykehuset Nord-Norge. Här syns han under arbete på Shifa-sjukhuset under attackerna mot Gaza, 2014. Han var en av läkarna som undertecknade det öppna brevet.

Mads Gilbert är narkosläkare och avdelningschef för den akutmedicinska avdelningen på Universitetssykehuset Nord-Norge. Här syns han under arbete på Shifa-sjukhuset under attackerna mot Gaza, 2014. Han var en av läkarna som undertecknade det öppna brevet.

Uttalandet triggade igång den brittiska Israel-lobbyn, som tillsammans med judisk massmedia gick till rasande angrepp mot forskarna. Det framkom dessutom att två av hade forskarna skickat runt ett videoklipp som är skapat av Dr David Duke.

Dr Swee Ang svarade på kritiken med följande uttalande:

Jag visste inte vem David Duke var, eller att han var kopplad till Ku Klux Klan. Jag är orolig ifall det finns någon sanning i videon, att judar kontrollerar media, politik och bankväsendet, vad i hela friden pågår? Jag var orolig.

I samband med det massmediala uppbådet hamnade inte minst The Lancets chefredaktör Dr Richard Horton i skottlinjen — han vägrande nämligen konsekvent att censurera forskarna genom att avpublicera brevet, och uttalande:

Ärligt talat kan jag inte förstå vad detta har att göra med Gaza-brevet. Jag har inga planer på att avpublicera brevet, och jag kommer inte avpublicera det även ifall dessa uppgifter stämmer.

Dr Richard Horton vägrade konsekvent att vika sig för Israel-lobbyn och det öppna brevet ligger fortfarande kvar på tidskriftens webbplats.

Dr Richard Horton vägrade konsekvent att avpublicera det öppna brevet som fortfarande ligger kvar på tidskriftens webbplats.

Enligt den israeliska tidningen Times of Israel, som citatet överst även är publicerat i, ska Dr Swee Ang även ha skrivit till sina kollegor gällande Dr David Dukes film:

Det här är en chockerande video, vänligen titta. Detta handlar inte om Palestina det handlar om oss alla! SE DENNA VIDEO INNAN DEN RADERAS FRÅN NÄTET Vänligen förmedla till andra som du tror skulle vara intresserade och som också skulle skicka vidare den >>> Hela världen behöver veta.

Se filmen här:


  • Publicerad:
    2014-11-23 11:48