KOLONISATIONEN. Mellan 300 000 och 400 000 invandrare kommer invandra till Sverige med regeringens nya ”restriktiva” invandringspolitik, förutspår en forskare.

illegal-immigrants-greece

Förut påstods det att invandrare skulle rädda välfärden. Nu säger forskare att invandring på dagens nivåer krossar välfärdssystemet inom två år.

Migrationsforskaren Joakim Ruist förutspår att åtgärderna som Sveriges regering nyligen införde kommer att sänka invandringen med högst 25 procent, vilket innebär att Sverige ändå kommer ta emot mellan 300 000 och 400 000 invandrare per år. Siffrorna bygger på den nuvarande invandringsvolymen på 10 000 asylsökare i veckan, som Sverige nu haft i flera veckors tid.

Ruist tror att regeringens nya invandringspolitik bara är en signal till politiker i övriga Europa om att de måste avlasta Sverige genom att ta emot mer invandrare. Annars tror Ruist att Sveriges regering på sikt kommer att tvingas att stänga gränsen helt, vilket han ser som beklagligt.

DN väljer att måla upp ett mörkt scenario om Sverige stänger gränsen och frågar Ruist om inte flyktingsmugglingen till Sverige skulle öka då.

— Jo, och det är inte otänkbart att vi kommer att få se att människor drunknar i Öresund, svarar Ruist på den agendasättande frågan.

Dock tvingas Ruist erkänna att en invandring på nuvarande nivåer skulle krossa det svenska välfärdssystemet inom bara några år.

— Skulle det fortsätta så här i två år till med kanske 800 000-900 000 flyktingar på två år, ja då tror jag att den svenska välfärdsmodellen kommer att knäckas, säger han.

Källa:
Migrationsforskaren: Sverige kommer stänga gränsen


  • Publicerad:
    2015-11-28 14:30