GÖTEBORG. Natten till idag utsattes medlemmar från det vänsterextrema Rättvisepartiet socialisterna för brandattentat i deras bostäder. Någon eller några hade kastat in brinnande papper i brevinkasten.

Caroline Holmberg och Kristofer Lundberg.

Caroline Holmberg och Kristofer Lundberg.

Tre medlemmar från det vänsterextrema partiet Rättvisepartiet socialisterna utsattes inatt för brandattentat i deras bostäder i den invandrartäta förorten Hammarkullen utanför Göteborg.

Partiet uppger på sin hemsida att sex trapphus, soprum och källare sattes i brand i anknytning till medlemmarnas bostäder. Därutöver attackerades tre medlemmars bostäder specifikt efter att någon eller några kastat in brinnande papper genombrevinkastet.

Kristofer Lundberg, ordförande för partiets västsvenska avdelning, var en av de drabbade och skriver följande på sin Facebook:

Bränderna i lägenheterna har kunnat släckas och inga är skadade tack vare brandvarnare men omfattande bränder i förråd och soprum i våra och andras trappuppgångar jobbade brandkåren med från kl 03.00 tills nyligen med eftersläckning och tömmande av rök från trappuppgångar.

Lundberg är medlem i hyresgästföreningen Lokala Hyresgästföreningens (LH) styrelse samt ordförande för Hyresgästföreningen Angered. Utöver detta har Lundberg profilerat sig som en förkämpe för kurderna.

Han och partiet har under året organiserat flera demonstrationer mot IS och ”den turkiska regimens krigspolitik”.

Med bakgrund av detta spår många att det inte är ”nazister” som ligger bakom utan tvärtom personer som är avogt inställda till partiets engagemang för kurderna.

Rättvisepartiet socialisterna är allmänt ogillade av övriga extremvänstern, bland annat på grund av denna händelse som Nordfront rapporterat om tidigare.

Källa:
Brandattentat i Sandeslätt, Hammarkullen mot RS-medlemmar


  • Publicerad:
    2015-10-25 18:35