I måndags meddelade den så kallade Försvarsmakten på sin hemsida att 500 rekryter ryckte in på fyra olika orter i Sverige för att genomgå en Förberedande militär utbildning. Utbildningen sägs vara unik och bygger på ett samarbete mellan Försvarsmakten och Arbetsförmedlingen. Försvarsmakten meddelar öppet att alla 500 rekryter är utomeuropéer – något som också bekräftas av bilder som lagts ut på Försvarsmaktens Facebooksida.

Sveriges egna Främlingslegion?

Nationell.nu skrev tidigare idag om detta:

”Försvarsmakten rekryterar nu nya militärer. Men trots att vi är i Sverige, och det handlar om den ”svenska” Försvarsmakten, så får INGA etniska svenskar söka till utbildningen. Det räcker inte heller att vara invandrare från vilket land som helst. Den sökande MÅSTE ha sitt ursprung utanför Europa, t.ex. Somalia. Försvarsmakten motiverar diskrimineringen med att man behöver större ”kompetens”, och då duger inte etniska svenskar.

Snart en elitsoldat inom Försvarsmakten?

På Försvarsmaktens hemsida står bland annat följande att läsa:

”Omkring 500 deltagare ryckte under måndagen in på fyra olika platser till Försvarsmaktens och Arbetsförmedlingens samarbete, Förberedande militär utbildning. Deltagarna, som alla har bakgrunder utanför EU, ska under tio veckor få pröva på verksamheten i Försvarsmakten och plugga upp gymnasiebetyg.

Försvarsmakten skriver vidare att mediernas intresse för denna nya utbildning varit stort och att ”radio, TV och tidningar var på plats vid inryckningen”. Se SVT:s propagandainslag om detta:

Tidigare i år uppmärksammades att experter menar att det svenska försvaret kan kollapsa inom 6 år. Nationell.nu länkade då till en video om detta och skrev följande:

”Övergången från lumpen till ett professionellt yrkesförsvar i Sverige har blivit ett totalt fiasko. Lönerna är mycket låga och militärerna får varken fri bostad eller mat längre, vilket innebär att många tvingas hoppa av. Materielet som används är fallfärdigt och experter menar att det svenska försvaret kan kollapsa helt inom 6 år.”

 


  • Publicerad:
    2012-11-20 23:41