FALUN. Regeringens representant att tala mot Nordiska motståndsrörelsen blir återigen Peter Hultqvist. I en radiointervju säger försvarsministern att massinvandring leder till välfärdssamhälle.

Peter Hultqvist genomförde sin värnplikt på Dalregementet. Efter 57 dagars tjänstgöring begärde han vapenfri tjänst. Idag är han försvarsminister i den rödgröna Löfven-regimen.

Förra året höll Nordiska motståndsrörelsen en mycket lyckad 1 maj-demonstrationen i Borlänge. Som dragplåster för ”arbetarrrörelsens” motdemonstration fanns talare som den forne kommunistledaren Lars Ohly (V), den korruptionsdömde myndighetspersonen Mona Sahlin samt hennes partikamrat tillika försvarsministern Peter Hultqvist (S).

När Nordiska motståndsrörelsen i år demonstrerar i Falun är Peter Hultqvist återigen på plats för att tala mot organisationen.

I en intervju med P4 Dalarna klargör Hultqvist att han inte kommer fästa någon större vikt vid arbetarpolitik utan att han istället kommer att tala om kampen mellan det goda och det onda. Peter Hultqvist står för ett ”humant samhälle” medan Nordiska motståndsrörelsen representerar ”en omänsklig rörelse” och ”omänskliga värderingar”.

— Jag kommer att prata om att nazismen är en antidemokratisk diktatorisk rörelse som är omänsklig och borde ha gått i graven i samband med att andra världskriget avslutades i Hitlers bunker 1945, säger Hultqvist bland annat.

Hultqvist kommer att tala vid Socialdemokraternas demonstration som går under parollen ”Svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas”. Detta är samma budskap som när Stefan Löfven nyligen talade i Ludvika under ett möte som Peter Hultqvist var konferencier till och där statsministern presenterades av honom som ”den ledare Sverige behöver idag”.

Den ”svenska modellen” tycks enligt Hultqvist vara att massinvandringspolitiken, som regeringen företräder, leder till ett bättre välfärdssamhälle.

— Jag kommer prata om hur man bygger ett välfärdssamhälle som är till för alla, säger han till P4 Dalarna.

Inga seriösa forskare sätter likhetstecken mellan välfärdssamhälle och den dränering av statsfinanserna som sker idag på grund av massinvandringen. Snarare har massinvandringen lett till sådant som sämre sjukvård och pensioner samt lönedumpning för arbetare, som det socialdemokratiska LO nyligen gav sitt godkännande till.

Det välfärdssamhälle som en dag fanns kan sägas ha haft sin grund i den dåvarande folkhemspolitiken som ironiskt nog till stor del kopierades från Tredje riket. Modellen till Sveriges variant av denna socialpolitik kom också från den svenske professorn och nationalsocialisten Rudolf Kjellén som även myntade begreppet folkhemmet.

Vare sig i det nationalsocialistiska Tyskland eller i Folkhemssverige byggdes välfärden genom massinvandring. Tvärtom var etnisk homogenitet och den folkgemenskap detta skapar en av grundförutsättningarna för den nationalistiska välfärdspolitiken.

Slutligen säger Peter Hultqvist att ”man ska slippa bli trakasserad på grund av hudfärg, kön eller någonting annat” i Sverige.

P4 Dalarnas intervju med Hultqvist är mer en okritisk dialog där intervjuare och intervjuobjekt drar åt samma håll snarare än en riktig intervju där intervjuobjektet utsätts för kritiska frågor. Tidigare har P4 Dalarna, som då leddes av Anna Gullberg, publicerat en ”granskning” där man ljög om personer som pekades ut som ”nazister”. Gullberg har genom maken Jens Runnberg kopplingar till det svenskfientliga mediekonglomeratet MittMedia. Runnberg är ledarskribent på Dalarnas Tidningar, en publikation som kontinuerligt hetsar mot Motståndsrörelsen och kämpar för folkutbyte.


  • Publicerad:
    2017-04-07 09:50