Fredagen den 4/8 var Kampgrupp 106 åter i Alsike i Knivsta kommun för att slutföra flygbladskampanjen på orten. Aktivisterna delade ut flygblad om Finska polisstyrelsens förbudsförsök av Motståndsrörelsen och fortsatte där kamparbetet senast avslutats.

När de tätaste bostadsområdena hade täckts så uppenbarade sig väderguden Tor och ett åskväder närmade sig. Detta togs i positivt ordalag av aktivisterna som uppskattade åskans närvaro och uppfattades som en uppmaning om att kämpa vidare. Utdelningen fortsatte via bil till mer glesbebyggda bostadsområden runt omkring Alsike under några enstaka regniga småskurar.

Några sevärdheter i form av runstenar och ett naturskönt område uppmärksammades under tiden som aktiviteten fortgick. Många rådjur syntes även till i skogsknutarna.

Aktiviteten rundades av när man hade bedömt att hela Alsike tätort täckts med flygblad, och i passande tid, för då hade en ordentlig störtskur kommit till byn. Totalt 500 flygblad delades ut.

Kampgrupp 106 rekryterar och söker nya folkkamrater som vill dra sitt strå till stacken och delta i frihetskampen för ett enat Norden. Bor du i Uppsala län med omnejd? Kontakta då oss och ansök om medlemskap så kommer du att få träffa oss inom kort!


  • Publicerad:
    2017-08-07 10:00