INRIKES Problemet med långa köer och väntetider på Arlanda fortsätter. Under helgen uppmanar Swedavia resande att vara ute i väldigt god tid ifall man ska hinna med sitt flygplan.

Under flera månaders tid har flygplatsen Arlanda drabbats av långa köer, enligt Swedavia på grund av personalbrist.

Inför långhelgen går man ut med en varning om att köerna förväntas bli ännu längre än vanligt. På sin hemsida skriver Swedavia angående Arlanda:

På grund av bemanningsproblem i säkerhetskontrollerna i Terminal 5 finns det risk för långa väntetider för att passera säkerhetskontrollen.

Vi beklagar situationen och uppmanar resenärer att vara ute i extra god tid.

Till Aftonbladet kommenterar Swedavias pressansvarig Ellen Laurin kaoset:

— Nu har det lättat, köerna är nu på 20–25 minuter det är betydligt mindre än vad det har varit tidigare under morgonen.

Enligt Laurin pågår ”rekryteringsinsatser” och omplacering av administrativ personal för att råda bot på kaoset.

— Vi beklagar verkligen när det är längre köer än vanligt. Vi jobbar tillsammans med flygplatsens partners för att göra det så bra som möjligt, trots att det är ett utmanande läge. Vi har också gått ut med information till resenärerna, säger Ellen Laurin.

"En av Europas sämsta flygplatser"

Men resenärerna är inte nöjda med situationen på Arlanda.

— Det är helt sjukt alltså. Det finns inget försvar för det här. Vi hade fast track, jag fattar inte att folk ens orkar stå i den kön, det är ett skämt, säger en resenär till Aftonbladet som var på plats två timmar innan kan kunde gå ombord på sitt flyg.

— Personligen tycker jag att Arlanda är en av Europas sämsta flygplatser. Det här är riktigt illa och jag tycker synd om personalen som jobbar där, fortsätter han.