MELLANÖSTERN. IS fortsätter att hjälpa sionisterna i deras strävan att dominera Mellanöstern. Nu förklarar de krig mot den palestinska motståndsrörelsen Hamas.

Islamiska staten (IS) fortsätter på den redan inslagna sionistvänliga vägen. Terrororganisationens egyptiska avdelning har nämligen i dagarna förklarat krig mot den palestinska motståndsrörelsen Hamas som kämpar mot den sionistiska ockupationen på den mot Egypten gränsande Gazaremsan. Krigsförklaringen mot Hamas meddelades i en video där en påstådd Hamas-medarbetare som tidigare varit med i IS avrättas.

Anledningen till krigsförklaringen ska vara att Hamas ”misslyckats” med att stoppa Donald Trumps löfte om att flytta USA:s ambassad till det av Israel ockuperade Jerusalem. Hur Hamas ska stoppa Trump från att flytta USA:s ambassad är oklart, särskilt som Jerusalem ligger långt ifrån Gazaremsan samt ockuperas av Israel.

IS har gjort sig ökända i arabvärlden för att attackera och uppehålla antisionistiska nationer och miliser som Syrien, Irak och Hizbollah samtidigt som de inte ens lyft ett medvetet finger mot Israel. Tvärtom har IS direktkommunikation med judestaten, vilket avslöjades av dessas förre försvarsminister Moshe Ya’alon i våras. Ya’alon sa då att IS bett om ursäkt för att dessa av misstag attackerat israeliska soldater på de ockuperade Golanhöjderna.

Källa:
ISIS declares war on Hamas over Jerusalem loss to Trump & Israel


  • Publicerad:
    2018-01-06 20:05