INRIKES. Polisen har nu inlett en förundersökning mot Sveriges tidigare finansminister Anders Borg efter det fylleslag som Nordfront skrev om under gårdagen. 

Anders Borg.

Anders Borg står nu misstänkt för sexuellt ofredande, olaga hot och eventuellt förolämpning efter att han under ett fylleslag visat sin penis, tagit andra män på skrevet, ville jämföra penisstorlek och kallade kvinnor för ”hora”.

—  Jag bestämde mig att uppta en anmälan nu på morgonen efter att ha läst tidningarna, säger Kristoffer Samsing, stationsbefäl på Norrmalmspolisen och fortsätter:

— Det har kommit till min kännedom att brott kan ha begåtts och då är jag skyldig att ta upp en anmälan.

Polisen har i nuläget relativt vaga uppgifter om vad som verkligen skett under Borgs fylleslag och man kommer nu att försöka få fram mer uppgifter genom att prata personer som var på plats och att även prata med Borg. Huruvida Borg kommer att kallas till förhör är sedan upp till en förundersökningsledare eller eventuellt åklagare att besluta om.

— Det är väldigt låg misstankegrad, lägre än skäligen misstänkt, man kan inte ens gripas för det här. I nuläget finns det ingen anledning att använda tvångsmedel mot den här personen. Och det kommer med största sannolikhet inte att finnas sen heller, säger Samsing.

I ett mejl till Dagens Industri skriver Borg om hur ångerfull han är och att han kommer att söka hjälp efter sitt fylleslag:

Jag känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende. Jag vill gärna tillägga att jag naturligtvis kommer ta hjälp och stöd för att säkra att detta inte upprepas.

Källor: 
Anders Borg polisanmäls efter fylleskandalen 
Borg ber om ursäkt för olämpligt beteende – ska söka hjälp


  • Publicerad:
    2017-08-05 11:30