INRIKES Förundersökningen mot Hanif Bali har lagts ner, enligt åklagaren därför att det inte framkommit bevis som pekar på att brott begåtts.

Nu har förundersökningen mot den moderate riksdagsmannen Hanif Bali lagts ner, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. Enligt chefsåklagare Maria Sterup fattades beslutet därför att målsäganden, flickan som anklagat Bali, inte lämnat in något bevismaterial som pekar på att brott begåtts.

— Jag har förhört målsäganden som beskrivit det som förekommit mellan parterna. Jag har också fått ta del av bildinnehållet, som målsäganden uppger att hon skickat på begäran av mannen, och kan konstatera att det inte rör sig om nakenbilder. Jag anser inte att de aktuella bilderna utgör sexuell posering och därför har jag i dag lagt ner förundersökningen, uttalar sig Sterup i pressmeddelandet.

Värt att notera är att Sterup uttrycker att ”målsäganden uppger” att Bali bett henne skicka de icke-brottsliga bilderna. Därmed kan det vara så att det inte ens är styrkt att Bali bett om några bilder. Hanif Bali har själv inte ens blivit förhörd i ärendet.