BROTT. En förundersökning mot en 41-årig kvinna som tidigare var chef för ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn har inletts. Förundersökningen gäller mord på hennes man som drunknade förra året under ”oklara omständigheter”. Kvinnan var tidigare misstänkt för mord på sin egen pappa och försök till mord på sin mamma. 

Nordfront har tidigare rapporterat om en 41-årig kvinna som tidigare varit chef för ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn. Kvinnan anklagades tidigare i år för att ha tvingat unga asylsökande män att ha samlag med henne. Om de inte gjorde som hon sa hotade hon med att hon skulle få dem utvisade ut ur Sverige. Anmälan mot henne lades dock ner i brist på bevis.

I juli i år riktades nya anklagelser mot kvinnan, denna gång gällande mord. Den 41-åriga kvinnan greps tillsammans med en 18-årig invandrare misstänkta för att ha mördat kvinnans pappa samt för mordförsök på hennes mamma. Händelsen inträffade i föräldrarnas sommarstuga i Arboga. Den mordmisstänka kvinnan och hennes 18-årige invandrarsambo greps och anhölls men släpptes efter tre dagar senare. Kvinnan reste sedan till Thailand där hon än idag befinner sig.

Nu har dock ännu en misstanke om mord riktats mot kvinnan och en förundersökning har inletts. Denna gång gäller det misstanke om mord på hennes man som drunknade under ”oklara omständigheter” förra året. Kvinnan och hennes tidagare make ska ha besökt föräldrarnas sommarstuga och plötsligt ska hennes man ha försvunnit och det dröjde minst 12 timmar innan kvinnan anmälde maken försvunnen. Han ska sedan ha hittats avliden i sjön vid sommarstugan. Strax innan dödsfallet ska en livsförsäkring på mannen ha tecknats och kvinnan köpte sig en lyxbil strax efter mannens död.

Det är försäkringsbolaget som begärt prövning av ärendet efter att de redan förra året fattade misstankar mot kvinnan.

— Vi har inlett förundersökning avseende mord och försök till grovt bedrägeri. Efter granskning av ärendet har vi kunnat konstatera att det finns omständigheter som talar för att brott kan ha begåtts. Vi har inte tagit ställning till om någon person är att betrakta som misstänkt för dessa brott, säger kammaråklagare Andreas Ekengren.

Källa:
Förundersökning inleds om drunkning


  • Publicerad:
    2016-08-29 13:40