ITALIEN. En italienska som tävlat i skönhetstävlingar har fått ansiktet förstört efter en syraattack. Attacken genomfördes av en afrikansk invandrare som kvinnan tidigare hade haft ett förhållande med.

Gessica Notaro tävlade 2007 i skönhetstävlingen Miss Italien och har efter det vid sidan av sitt vanliga jobb på ett akvarium med delfiner satsat på en karriär som sångerska. Hon har också arbetat som fotomodell.

Notaros karriär i skönhetsbranschen tog dock slut efter att en relation med rasfrämlingen Jorge Tavares tog slut. Tavares, som kommer från den afrikanska republiken Kap Verde, började då förfölja och trakassera Notaro och sitter nu misstänkt för att ha kastat syra i ansiktet på sin tidigare partner.

Efter attacken, som inträffade den 10 januari i år, fick Notaro spendera två månader inlåst på ett sjukhus och hon är fortfarande tvungen att ha en mask som täcker ansiktet. Först om ett år kan Notaro tänkas vara redo för plastikkirurgi.

Notaro uppger att hon inte önskar Tavares något illa, utan att hon endast skulle vilja att han tvingades se hennes ansikte och lidandet han utsatt henne för. Hon vidhåller också att han var en bra pojkvän fram tills dess att relationen tog slut.

Källa:
Bravery behind a mask: Scarred-for-life Italian beauty queen reveals how she felt her skin melt away when ’her jilted boyfriend threw ACID in her face’


  • Publicerad:
    2017-04-14 09:40