BROTT. De tre rasfrämlingar som direktsände våldtäkten i Uppsala rakt ut på Facebook sitter anhållna misstänkta för våldtäkt men det råder en del frågetecken kring brottet. Detta rapporterar Informationskriget.se.

info

Under måndagseftermiddagen höll polisen och åklagaren en presskonferens för det uppseendeväckande fallet där tre rasfämlingar tidigt på söndagsmorgonen från en lägenhet i Uppsala hade sänt en våldtäkt av en redlös kvinna live på Facebook. De meddelade att de tre männen satt anhållna misstänkta för våldtäkt samt hur gamla de var, men som vanligt nämndes ingenting om gärningsmännens etnicitet. En av männen var misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, medan de andra två bara var skäligen misstänkta.

Det mesta som sades under presskonferensen följde på ett ungefär vad man kunde förvänta sig ända tills chefsåklagaren överraskande berättade att de ”inte har tillgång till själva filmsekvensen från övergreppet” och att de därför vädjar till allmänheten om hjälp att få tag i den.

Polis och åklagare har alltså inte tillgång till det filmmaterial som visar själva våldtäkten. Ja, det är i varje fall vad som hävdas. Detta alltså trots att mellan 60-200 personer enligt olika källor ska ha sett det hela under livesändningen samt att allt ska ha legat kvar på Facebook, möjligt att ladda ner i varje fall ett tag efter att sändningen var avslutad.

Idag började sedan åklagaren prata om att det kanske inte ens finns någon film som visar våldtäkten.

De tre männen sitter dock fortfarande anhållna och senast kl. 12:00 imorgon, onsdag, måste begäran om häktning lämnas in av åklagaren.

Allt detta är väldigt underligt och frågan är vad vi egentligen ska tro om detta?

Först och främst. Allt sparas på Facebook. Allt!

Varenda bokstav som du skriver på Facebook, varenda du raderar, varenda ord du knappar in, varenda gång du byter ut den där lite för hårda formuleringen mot en snällare, varenda gång du trycker ett gilla, varenda gång du scrollar nedåt längs en sida, varenda gång du stannar vid en bild, varenda bild du lägger upp, var enda film du delar, vilka personer du är vän med och de hemligheter du skriver i privata meddelanden till andra. Allt registreras. Tiden du stannar upp vid en bild i när du scrollar ned längs ditt flöde och hur ofta och länge du tittar på olika bilder, av din före detta, av den där du tycker är snygg. Facebook vet allt om vad du gör på Facebook och alldeles för mycket av vad du gör utanför Facebook. Faktum är att Facebook vet det mesta som är värt att veta om dig och alla dess andra användare.

Att allt sparas, registreras, analyseras och bearbetas är vad som gör Mark Zuckerberg till en av världens rikaste män och Facebook till ett av världens mäktigaste företag. Kunskap är makt och ger pengar.

För det andra. Under måndagen meddelade Facebooks svenska kommunikationschef att de samarbetar med svensk polis och delar med sig av material från direktsändningarna om polisen begär detta och idag berättade åklagaren att de är i kontakt med Facebook för att se om de kan finna filmen.

När man då vet allt detta så kan man verkligen fråga sig hur det kommer sig att polisen ännu inte har fått tillgång till filmmaterial som visar själva våldtäkten? Våldtäkten ska ändå ha livesänts på Facebook.

Att ingen av alla de som sägs ha tittat på livesändningen skulle ha sparat ned materialet och senare skickat det till polisen låter osannolikt, men om vi ändå leker med tanken att ingen har skickat in filmmaterialet till polisen, eller till och med tanken att ingen av de som tittade över huvud taget sparade ned något, så borde Facebook ändå ha sparat det.

Innan texten fortsätter med frågan om varför polisen inte har fått tag på filmmaterialet så läggs det filmklipp som finns tillgängligt till här så alla kan se hur vidrigt en av de anhållna rasfrämlingarna beter sig mot kvinnan. I detta filmklipp har informationskriget.se gjort så att man till skillnad mot för i många av de andra versionerna av filmklippet som finns där ute inte kan se den våldtagna kvinnans ansikte eller höra hennes namn. Detta för att kunna visa hur vidrig denne främling är samtidigt som man inte kränker den våldtagna kvinnans integritet mer än nödvändigt. Även den text Informationskriget.se skrev i söndags om det inträffade samt avslöjandet att kvinnan som blev våldtagen även hade blivit våldtagen en gång för knappt två år sedan av en afrikan rekommenderas.

Varför har inte polisen redan fått tag på filmmaterialet?

Så vad kan det då bero på att polisen inte redan har filmen av våldtäkten? De två mest troliga förklaringarna jag kan komma på är som följer.

Polisen har inte hunnit begära ut filmmaterialet från Facebook ännu.

Detta är inte helt osannolikt. Man tror att ett så uppmärksammat fall ska var så högprioriterat att detta redan ska vara gjort, men då tror jag tyvärr att man underskattar kombinationen av den resurskris som svensk polis står inför, den inkompetens som faktiskt finns bland svenska tjänstemän och styrkan hos de politiskt korrekta attityderna som genomsyrar allt. Sammantaget kan allt detta göra att detta går väldigt långsamt och motvilligt.

Facebook lämnar inte ut filmmaterialet till polisen eller har raderat det.

Detta är inte heller helt osannolikt. Trots att Facebook säger att de samarbetar med svensk polis och skulle lämna ut det material de har så måste inte detta stämma. Trots att Facebook normalt sett sparar allt eftersom det är det som ger dem makten och pengarna så kan filmklippet ha raderats. Stora aktörer som Facebook och personerna bakom företagen har nästan alltid agendor de följer som går utanför att bara tjäna pengar. När det kommer till Mark Zuckerberg och Facebook är det väl känt att det finns en global agenda de följer. Att inte lämna ut ett filmklipp eller att till och med radera det gynnar den globala agendan eftersom det kan förhindra det folkliga ursinne som skulle kunna väckas av filmmaterial som detta. Vidare finns även möjligheten att enskilda politiskt korrekta individer inom Facebook har raderat materialet på eget initiativ.

Med största sannolikhet kan faktumet att polisen ännu inte har filmmaterialet förklaras med någon av dessa båda ovanstående alternativ. Har vi tur så har filmmaterialet bara inte hunnit komma till polisen än. Om det är så att Facebook har filmsekvensen i fråga men vägrar att lämna ut det så kan man hoppas på att någon inom företaget ”läcker” ut materialet till polisen, medierna och/eller allmänheten. Även att någon av alla de som såg livesändningen sitter på materialet är troligt, men att de av en eller annan anledning bara inte har gjort något med det än. Så även om Facebook och rättsväsende av en eller annan anledning inte gör vad de borde så kan det bli så att materialet ändå kommer ut till slut.

Är allt påhittat?

Ute på social medier och på Flashback har frånvaron av filmbevis för själva våldtäkten fått allt fler att börja ifrågasätta hela historien. Alltså att kvinnan antingen inte blev våldtagen eller att allt skulle vara någon slags bluff. Så tror inte jag, utan jag tror att våldtäkten verkligen inträffade och jag tror verkligen inte att det handlar om en bluff eftersom det skulle vara alldeles för svårt att sjösätta en sådan sak, speciellt med tanke på personerna som var inblandade i detta.

Trots att jag tror att hon blev våldtagen och att det alltså inte handlade om en bluff så kan det ändå vara bra att tänka igenom alternativet. Om inte annat så för att avfärda det.

Först och främst ska sägas att om detta skulle visa sig vara en bluff så skulle det vara en större sensation än själva denna direktsända Facebookvåldtäkt som blev en stor världsnyhet.

Vidare, om det skulle visa sig att det inte var en våldtäkt eller att allt var en bluff så kan det medföra stora problem för alla oss som kämpar för att stoppa massinvandringen och för att göra Sverige bättre eftersom allmänheten skulle bli mer misstänksam mot liknande saker i framtiden om de blivit lurade den här gången. Man ska inte ropa varg i onödan.

Vad talar för att det aldrig begicks en våldtäkt?

Helt klart skulle det kunna vara så att kvinnan faktiskt var med på samlaget, men att de som såg livesändningen tolkade det som en våldtäkt och att kvinnan senare när hon insåg att allt hade sänts live ändrade sig och hävdade att hon hade blivit våldtagen.

Detta är i varje fall inte omöjligt, även om jag själv inte tror att det var så. I slutänden kommer det att handla om vad som går att bevisa i domstol. Film skulle underlätta bevisläget.

Vad skulle kunna tala för att allt var en bluff?

Om det skulle vara en bluff skulle det som minst kräva att den våldtagna kvinnan och de tre männen var med på det. Alternativt att alla dessa tillsammans med en eller flera av de som har anmält till polisen samt uppgivit för medierna, skrivit på sociala medier och flashback att de har sett sett livesändningen av våldtäkten var med på det.

Inget av dessa alternativ är alltså sannolika, men som jag sa innan så bör de ändå tänkas igenom.

Något som skulle kunna tala för att en bluff i alla fall inte är omöjlig är att den våldtagna kvinnan, de tre männen samt minst en av de som anmälde vad de hade sett till polisen och uttalade sig för medierna alla är bekanta med varandra på ett eller annat sätt. Som minst känner de i varje fall varandra eller är indirekt kopplade till varandra på Facebook, det är ett faktum, men kanske kan det till och med vara så att de känner varandra mycket bättre än så.

Går man in på vänlistan på Facebook på den kvinnan som var en av dem som anmälde det hela till polisen, hon som har namngivits i medierna, Josefine Lundgren från Ånge, så ser man att hon är bekant med den våldtagna kvinnan. Självklart måste man för att göra detta veta den våldtagna kvinnans namn och jag vet att hennas namn och massa andra uppgifter om henne är redan röjt på många håll på nätet, men jag vill ändå inte avslöja det här och bidra ytterligare till att hennes integritet kränks mer än nödvändigt. Alla ni som redan vet vad den våldtagna kvinnan heter vet att det jag säger här stämmer.

Ja, visst kan det vara så att Josefine Lundgren och den våldtagna kvinnan blev Facebookvänner först efter att de hade talat med varandra där på söndagsmorgonen, efter våldtäkten, men det kan också vara så att de kände varandra sedan tidigare.

Att den våldtagna kvinnan känner de tre männen är ett faktum av att de festade där i lägenheten, men också av att hon även var Facebook-vän med två av dem.

Vidare skulle det kunna vara så att den andra personen som anmälde till polisen också kanske är kopplade till övriga inblandade på något sätt. Samma personer kan dessutom via olika konton sedan ha spridit uppgifterna om detta på sociala medier och på Flashback så att det verkade som att det hade varit massor av människor som hade sett den live streamade våldtäkten.

Vad skulle då vara motivet bakom att bluffa om något som detta?

Ja, det är svårt att säga säkert, men några saker som kan nämnas är uppmärksamheten som det ger, känslan att lyckas lura nästan alla eller kanske för att kunna visa hur lätt det går att manipulera de så kallade ”främlingsfientliga krafterna” för att på det sättet skapa en osäkerhet i framtiden när liknande saker händer.

Vad talar då emot att det skulle vara på detta sätt?

Det är alldeles för avancerat att sjösätta en sådan här bluff och de inblandade personerna är inte smarta nog att planera något som detta. Titta bara på hur de lät på filmklippet i köket på n söndagsmorgonen innan polisen dök upp. Jo, visst var de fulla eller bakfulla, men ändå. Om det ändå skulle visa sig att de har bluffat alla så är det bara att erkänna att de är otroligt skickliga skådespelare. Samtliga av dem förkommer dessutom i straffregister och/eller i rättegångssammanhang som gärningsmän och/eller målsägande, de flesta av dem upprepat antal gånger, vilket inte talar för att de är sådana som skulle klara av att genomföra en så stor bluff.

Vidare erkänner Facebook att livesändningen har gjorts. Om den aldrig ens skulle ha sänts så skulle Facebook förneka det hela. Så helt påhittat är det inte, utan om det är en bluff så måste de som var i lägenheten som minst ha iscensatt hela övergreppet. Låtsats att hon blev våldtagen och sedan streamat ut det. Om så är fallet så måste såklart inte Josefine Lundgren och eventuellt andra som anmälde och uttalade sig i media ha varit med på det hela, men då borde ju å andra sidan Facebook ha filmen och i sin tur ha givit den till polisen.

Vidare så tycker att Josefine Lindgren som polisanmälde våldtäkten hon bevittnade på livesändningen verkar vara en bra människa. En småbarnsmamma som tidigare har haft en del problem, bland annat med rättvisan, men som verkar ha ordnat upp sitt liv efter att hon fick barn. Så jag tror inte alls att hon skulle ha varit med om att utföra någon slags bluff.

Så mina slutsatser i nuläget, efter att ha försökt titta på de fakta som finns, är att detta troligtvis inte är en bluff. Att polisen säger att de inte har filmmaterialet än är konstigt, det håller jag med om, men troligtvis är förklaringen antingen att polisen ljuger om detta eller att Facebook inte lämnar ut filmen trots att de har den eller för att de har raderat den.

Artikeln publicerades ursprungligen på Informationskriget.se

Källor:
En huvudmisstänkt för Facebook-våldtäkten – polisen vädjar om hjälp
Åklagaren: Kanske inte finns våldtäktsfilm
Facebook efter misstänkta våldtäkten: ”Ett hemskt brott”
Facebookvåldtäkten
Misstänkt våldtäkt sändes på Facebook
Josefine Lundgrens Facebook
Från ont till gott, men till vilken nytta?


  • Publicerad:
    2017-01-24 18:11