Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Framgångar, fulspel och förbud

Av William Börjesson, 2017-12-03
william.borjesson@nordfront.se

MÅNADSRAPPORT. November månad har kantats av hög gatunärvaro, nytt fulspel från de styrande och en nyttig återblick på de två decennium av kamp som förts under tyrrunan.Vad som uppmärksammats mest av alla Motståndsrörelsens aktiviteter under november torde utan tvekan vara blixtdemonstrationen som genomfördes i Göteborg. I direktsändning klargjorde Polismyndigheten att man frångår grundlagen för att istället gå någon annans intressen till mötes. När demonstrationen lades om för att kringgå hinder gick polisen till oproportionerligt våldsangrepp i hopp om att kväsa demonstrationen, vilket endast resulterade i att bilden av Sverige som ett alltmer urspårat land förstärktes. Istället for organisationens aktivister vidare på en flygbladsutdelning i Kungälv, där Fredrik Vejdeland kandiderar under nästa års val.

Polismyndighetens försök att tysta Motståndsrörelsen har i efterhand kritiserats av bland annat Red Ice TV, den förre SD-toppen Erik Almqvist och en Bonnier-krönikör.

Vi förflyttar oss vidare till Wunsiedel i Tyskland, där Motståndsrörelsen deltog i en hyllningsmarsch arrangerad av Der Dritte Weg. ”Död är endast den som bortglömmes” – och de tyska martyrerna lät sig inte glömmas! Fackeltåget gick fram genom det nattliga Wunsiedel för att minnas de som gav sina liv för att skydda Europa och bland talarna fanns Nordiska motståndsrörelsens ledare i Norge, Haakon Forwald.

Det faktum att Motståndsrörelsen i år fyller 20 år har också uppmärksammats. I det sjunde nästet samlades man i början av månaden för att högtidlighålla organisationen som sådan, men även många av de lojala och långlivade kämpar som finns däri. Med två decennium i ryggen går organisationen fortsatt framåt!

Spridandet av rörelsens propaganda har fortsatt i hög takt. Frånsett ett aldrig sinande antal flygbladsutdelningar direkt till enskilda hushåll, så har även ett flertal offentliga flygbladsutdelningar genomförts. En av dessa är den i Uppsala, som i svenskfientlig media felaktigt framställts som ”en motdemonstration till slavhandeln i Libyen”.

Även invånare i städer så som Hudiksvall, Västerås, Nybro, Luleå och Södertälje har under november haft chansen att direkt på gatan tala med en representant från organisationen.

Sist, men inte minst, har makthavarna i Finland fått fullkomlig hybris och fått Birkalands tingsrätt att fatta beslut om att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen i vårt östra grannland. I skrivande stund är mångt och mycket fortfarande oklart, men klart är däremot att alla läsare uppmanas att bege sig till Helsingfors den sjätte december för att marschera för frihet. Det sista ordet är ännu inte sagt och kampen fortsätter i Finland såväl som övriga Norden!

Förbud och polisvåld till trots, oavsett var det nationalsocialistiska budskapet sprids märks det att fler och fler är på jakt efter ett ärligt och radikalt alternativ till det nuvarande vanstyret av vårt samhälle – och fler och fler inser att detta alternativ är Nordiska motståndsrörelsen. Är du en av dessa? Ansök redan idag och gör skillnad du också!


  • Publicerad:
    2017-12-03 07:00