NORGE. En 39 år gammal norrman ska nu upp i rätten för att ha hotat med att ”kapa ballen” av Jens Stoltenberg. 39-åringen har hotat myndighetspersoner flera gånger tidigare och ska dessutom ha en osedvanligt hög IQ.

Jens-Stoltenberg-Norwegia-007

Jens Stoltenberg

Det var under sommaren som 39-åringen la upp en statusuppdatering på Facebook, där han skrev att han ville lägga in Jens Stoltenberg på en psykriatisk klinik för att där ”kapa av honom ballen”. Mannen ska också ha skrivit att han vill skära av Stoltenbergs tunga och uttryckt att han vill genomföra en statskupp. Den 25 juli anmäldes mannen av medarbetare till den nu avgående statsministern.

Mannen har även lagt ut flera filmer på YouTube som innehåller olika sorts hot. Bland annat ska han ha hotat spränga Porsgrunn och NRK Østafjells. Vid ett annat tillfälle ska han ha hotat en polis och en journalist som arbetar på NRK Østafjells. 39-åringen är dessutom tidigare dömd för att på nätet ha hotat att mörda Barack Obama, USA:s president.

Rättspsykiatriker har bedömt att mannen är tillräknelig och psykiskt frisk. Enligt hans advokat har mannen en IQ långt över genomsnittet och kan sitta timvis och citera från olika religiösa skrifter. 39-åringen är dessutom IT-expert och har startat flera mjukvaruföretag som idag har gjort succé.

På tisdag startar rättegången mot honom. Mannen nekar till att ha begått något brott.

Källa:
Skulle «kappe av ballene» til statsministeren


  • Publicerad:
    2013-09-13 15:45