TYSKLAND. Sju personer med flyktingstatus är misstänkta för dråpförsök efter att ha satt fyr på en hemlös man vid en tunnelbanestation i Berlin.

etterlystinnvandrergjeng

Det var på julafton som ett invandrargäng satte eld på en hemlös man vid en tunnelbanestation i Berlin. Efter den brutala attacken ska gärningsmännen ha lämnat stationen via tåg.

Den hemlöse mannen, som var berusad, räddades av en uppmärksam förbipasserande som kom till undsättning och lyckades släcka branden. Tack vare det snabba ingripandet klarade sig den hemlöse mannen utan allvarliga skador.

Sju ungdomar eller unga män är misstänkta för att ha försatt en hemlös person i livsfara efter en brand vid Schönleinstraße tunnelbanestation. Deras handlingar rubriceras som dråpförsök” heter det i ett pressmeddelande från polisen i Berlin.

De sju misstänkta personerna ska nu vara i polisens förvar och ha blivit identifierade som ”flyktingar” från Syrien och Libyen. Sex av dem överlämnade sig frivilligt till polisen medan den sjunde arresterades i samband med ett polisingripande.

Se ett pressmeddelande angående händelsen nedan:

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källor:
Gang set homeless man on fire in Germany
Refugee suspects surrender to police after homeless man set on fire in Berlin


  • Publicerad:
    2016-12-29 21:00