TYSKLAND. Flygplatsen i Frankfurt evakuerades igår då en man hotade att utföra ett terrordåd. Mannen ska ha skrikit ”Jag ska döda er alla! Allahu Akbar”, innan poliser med dragna vapen grep honom. 

Frankfurts flygplats vid ett tidigare tillfälle. Foto: Mike Peel (CC BY-SA 4.0).

Hundratals människor evakuerades igår från flygplatsen i Frankfurt. Detta på grund av att en man skrikit: ”Jag ska döda er alla! Allahu Akbar!”, varpå han slängde ifrån sig sin väska och försökte springa därifrån.

Islamisten, som beskrivs komma från Slovenien, betedde sig aggressivt mot polisen när de uppmanade honom att bära ansiktsmask. Terminalen evakuerades medan beväpnade poliser omringade och arresterade mannen.

— Med tanke på mannens uppförande antog vi att han menade allvar med sitt uttalande. Mannen försökte sedan att fly, men omringades omedelbart av polisen under pistolhot, sade en presstalesman för polisen i Frankfurt.

Mannens övergivna väska var en av anledningarna till evakuering, då man misstänkte att det kunde finnas något farligt föremål i den. Det fanns också rapporter om en till beväpnad man i en annan del av flygplatsen, något som ännu inte har bekräftats av polisen.

Polisen utreder händelsen och förhör den misstänkta mannen för olaga hot och våldsamt motstånd.


  • Publicerad:
    2021-01-17 16:10