FRANKRIKE. Massinvandringen till Frankrike har lett till så stora problem att landets underrättelsechef nu menar att ett inbördeskrig kan stå för dörren.

De händelser som underrättelsechefen Patrick Calvar tror kan vara utlösande faktorer för inbördeskriget är antingen ännu en terroristattack, eller massiva sexattacker som de under nyårsnatten i Köln.

Calvar tror att reaktionen från invandringskritiska krafter kommer bli enorm och menar att säkerhetstjänsten måste vara vaksam över det spända läget:

— Jag tror att den här konfrontationen kommer att äga rum. Bara en eller två attacker och det kommer att ske. Det kommer därför vara nödvändigt för oss att förekomma och blockera dessa grupperingar.

Patrick Calvars varning följer ett tydligt europeiskt mönster. I maj varnade den före detta chefen för brittiska underrättelsetjänsten MI6, Richard Dearlove, att massinvandringen kunde leda till populistiska uppror. Och i Tyskland varnade säkerhetsexperter förra året för att landets medelklass håller på att radikaliseras till följd av massinvandringen.

Källa:
France is ’on the verge of a civil war’ which could be sparked by a mass sexual assault on women by migrants, intelligence chief warns


  • Publicerad:
    2016-07-12 20:35