UTRIKES. Den franske brandmannen Olivier Beziade har drabbats av hjärnskador och befinner sig i koma efter att ha blivit skjuten i bakhuvudet av en polisman.

I lördags sköts den franske brandmannen Olivier Beziade i bakhuvudet av en polisman i Bordeaux, som använde sig av ett så kallad ”flash ball”-vapen som skjuter gummikulor. Detta skedde under en protest anordnad av Gula västarna.

I ett filmklipp från händelsen kan man se hur Beziade flyr undan polisen, som senare kommer runt ett gathörn och avfyrar gummikulan honom. När han fallit ner på marken lämnas han till sitt öde av polisen, istället kommer civilister till platsen och tar hand om den blödande mannen.

Enligt mannens hustru Cindy Beziade försökte de fly undan en kaosartad situation som uppstod, då polisen använde tårgas mot demonstranterna.

Precis som i Sverige är fransk polis instruerade att inte använda våld mot människors huvuden, men där liksom här verkar man i verkligheten ha en flexibel inställning till den saken.

I dagsläget befinner sig brandmannen i konstgjort koma, då han fick hjärnskador av polismannens skott mot hans bakhuvud.

Se filmen nedan:

Källa:
Shocking video shows fireman Yellow Vest protestor shot in the back of the head by French police, leaving him with serious brain injuries, as protests against Macron continue


  • Publicerad:
    2019-01-16 21:15