UTRIKES. Enligt en ny fransk opinionsundersökning anser en majoritet av befolkningen i Frankrike att Marine Le Pen skulle föra en bättre invandringspolitik än globalisten Emmanuel Macron.

Enligt en ny opinionsundersökning från det franska opinionsinstitutet Elabe anser en majoritet av Frankrikes befolkning, 54 procent, att Marine Le Pen skulle föra en bättre invandringspolitik än den som förs av globalisten Emmanuel Macron, som är landets nuvarande president.

Dessutom tycker 52 procent att Le Pen, som leder det i opinionen största oppositionspartiet Rassemblement National, tidigare Front National, skulle göra bättre ifrån sig när det kommer till frågor om brottsbekämpning. När det kommer till terrorbekämpning tror dock 51 procent att Macron är mer kompetent, jämfört med 48 procent för Le Pen.

Enligt opinionsundersökningar som nyligen genomförts har Marine Le Pen ökat sitt stöd i en första valomgång i presidentvalet, något även Macron gjort jämfört med valresultatet 2017.

I en andra valomgång skulle dock Le Pen få 45 procent av rösterna medan Macron skulle få 55 procent, jämfört med 34 procent för Le Pen 2017 och 66 procent för Macron, enligt en mätning från Ifop.

Källa:
Majority of French Say Le Pen Would Do Better than Macron on Migration
Wikipedia: 2022 French presidential election


  • Publicerad:
    2019-02-09 23:05