OPINION. Enligt en färsk opinionsundersökning som judar genomfört i Frankrike anser en majoritet av de tillfrågade att sionism är en judisk konspiration som ämnar att manipulera västerländska samhällen till judars fördel.

Är sionism en judisk konspiration? Ja, ifall du frågar fransmännen.

I en nyligen genomförd opinionsundersökning svarade 53 procent av en slumpvist utvald panel på 1 007 personer att de höll med om påståendet att ”sionism är en internationell organisation som försöker att influera världen och samhällen för att främja judiska intressen”. Av dessa svarade 11 procent att de ”instämmer mycket starkt” med påståendet.

Undersökningen har gjorts av Föreningen för judiska studenter i Frankrike (UEJF) och visade även att ungefär hälften anser att sionism är en rasistisk ideologi. 57 procent menar att Israel är ”ett hot mot den regionala stabiliteten [i Mellanöstern]” och 51 procent höll med om påståendet att Israel är en teokrati, med andra ord en stat som styrs av en religion.

Vidare svarade 26 procent att bojkotter av Israel är rätt och 38 procent höll med om påståendet att den judiska staten Israels existens ”eldar på antisemitism”.

UEJF:s ordförande, juden Sacha Ghozlan, menar att resultaten av undersökningen tyder på ”en utbredd okunskap om den judiska staten” i Frankrike.

— Undersökningen visar en låg nivå av kunskap om vad sionism verkligen är. Det vittnar också om en oroande nivå av tilltro till konspirationsteorier bland unga, beklagade sig Ghozlan efter att resultaten av undersökningen offentliggjorts.

Frankrike har en lång tradition av att gå landets mäktiga judisk makt-rörelse till mötes, vilket kanske kan förklara den ökande antisemitismen i landet. Med orwellianska åsiktslagar har man på senare år försökt att slå ner hårt mot all form av kritik mot Israel och den internationella judenheten. Nyligen genom att exempelvis införa indoktrineringskurser som alternativ till fängelse eller böter för den som dömts för antisemitiska tankebrott.

Nu kräver den judiska studentföreningen UEJF att man intensifierar judisk makt-propagandan mot franska barn, så att ”kunskapen” om vad sionism ”verkligen handlar om” stärks.

— Pedagogiken rörande sionismen och vad Israel är för något måste stärkas, speciellt bland de yngsta eftersom både antisionism och utnyttjandet av Israel-Palestinakonflikten föder antisemitism i Frankrike, menar Ghozlan.

Källa:
Majority Say Zionism is a Jewish Conspiracy in French Poll


  • Publicerad:
    2018-05-29 06:30