FRANKRIKE. En 19-årig man har åtalats för ett brutalt mord på en ökänd pedofilpräst. Prästen i fråga ska ha utnyttjat den unge mannen sexuellt och hittades död med ett krucifix nedkört i halsen.

Den katolska prästen fader Roger Matassoli är misstänkt för att under sin karriär ha antastat minst fyra pojkar i Frankrike, även om man fruktar att det finns ännu fler offer som ännu inte trätt fram.

Nu står en av hans offer, 19-årige Alexandre V som han kallas i fransk media, åtalad för ett brutalt tortyrmord på pedofilprästen. Matassolis hittades förra månaden död i sitt hem, med ett krucifix nedkört i halsen och med spår av tortyr på kroppen. Den misstänkte greps när han körde runt i pedofilprästens bil och togs senare till en psykiatrisk klinik.

Prästen ska ha antastat pojken i samband med att denne arbetade som hembiträde hos honom. Pojken ska då ha haft i uppgift att bland annat städa prästens bostad naken.

Pojkens far, som kallas Stephane, ska också som ung ha utnyttjas sexuellt av prästen. När Alexandres farfar fick reda på detta blev han så förtvivlad att han tog sitt liv.

Enligt Stephane förvärrades sonens mentala problem efter övergreppen.

— Den här mannen har krossat en hel familj, kommenterar han.

Efter att mordet uppdagats uttalade sig den lokala katolska biskopen, Jacques Benoit-Gonnin, till media om att fader Matassoli plockades bort från sin prästtjänst 2009, när man fick nyss om övergreppen. Men fransk media har kunnat visa att fader Matassoli ”pensionerades” det året och att han fick lön utbetald av stiftet så sent som 2018.

Den misstänkte mördaren säger sig inte ha några minnen av det han anklagas för.

Källa:
Teen ‘kills paedophile priest by ramming crucifix down his throat’


  • Publicerad:
    2019-12-30 22:30