Kort efter att Emil Hagberg dömts för hets mot folkgrupp, misstänks Nordfronts nuvarande ansvarige utgivare för samma brott. ”JK har skapat sig ett eget dreamteam”, säger Fredrik Vejdeland till Nordfront.

Det var i torsdags som Fredrik Vejdeland var på förhör gällande tryckfrihetsmålet hets mot folkgrupp. Målet innefattar två åtalspunkter. Den ena är notisen Negerpappa stoppar sitt barn i en tvättmaskin och den andra är en kommentar till notisen Gyllene grynings ledare tar inte avstånd från våld mot invandrare. Nordfront har sökt Fredrik Vejdeland för en kommentar om misstankarna mot honom och det förhör som nyss ägt rum.

Du säger i förhöret att det inte råder likhet inför lagen. Hur menar du då?
Ja, jag säger att de specifika frågorna som ställdes till mig, och det faktum att jag ens är misstänkt för detta ”brott”, helt enkelt beror på vilka vi är. Det senare baseras på det enkla faktum att liknande saker som vi har skrivit ser man varje vecka i stora tidningar, radio och tv, men att dessa medier sällan eller aldrig blir åtalade av JK.

Vad var det för sorts frågor?
Bland annat ville de veta vilka jag har kontakter med inom redaktionen och hur vi kommunicerar med varandra. Detta är helt klart frågor från Säkerhetspolisen. Man kan fråga sig varför SÄPO blandas in när det handlar om ett tryckfrihetsmål mot en grundlagsskyddad tidning. Kan du tänka dig samma frågor och bemötande gentemot en ansvarig utgivare för exempelvis Aftonbladet?

Så du menar att JK har särskilda direktiv om att ge sig på Nordfront?
De senaste åren har JK:s arbete mot oss intensifierats. De har alltid samma åklagare, Stefan Lind, och deras förhör, åtal och rättegångar gentemot oss avlöser varandra vid ungefär samma tidpunkter, ungefär som synkroniserade räder. I min mening har de skapat sig ett eget dreamteam med syftet och förhoppningen att hindra vår framfart. Det hela kan låta konspirationsteoretiskt, men det är uppenbart att de lägger ner stora resurser på att bekämpa oss.

Förhöret i sin helhet kommer att publiceras på Nordfront under dagen.


  • Publicerad:
    2012-10-08 12:14