MEDIA. Expressen och Aftonbladet är bra för Sverige, men nationella utgör ett hot mot svenska folket och ska ”tystas”. Detta menar Fria Tiders Mattias Albinsson som nyligen var i ett samtal med Motståndsrörelsens Pär Öberg.

Det var under 12 november-demonstrationen som provokatören Mattias Albinsson ringde upp Motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg för att få en intervju.

Albinsson har tidigare deltagit i flera massmediala drev mot Motståndsrörelsen och skrivit artiklar som varit långt mer hetsiga än Expressens och Aftonbladets motsvarande artiklar. Förutom lögner använder Albinsson även konsekvent epitetet ”nazist” istället för det korrekta begreppet nationalsocialist. Detta har lett till att Motståndsrörelsen inte vill låta sig intervjuas av Fria Tider.

I samtalet mellan Albinsson och Öberg menar Albinsson att ”nazist” är ett ”vedertaget begrepp” och att de som läser på Fria tider är sådana som skulle börja ifrågasätta tidningen om han helt enkelt använde den korrekta och neutrala benämningen nationalsocialist.

Öberg kontrar med att både Albinsson och Fria Tider fått just svidande kritik för det överdrivna användandet av ”nazist”, något som Albinsson tydligen inte vill kännas vid – detta trots att detta språkbruk resulterat i att Fria tider korrigerat sina artiklar efter kritiken.

friatider-se-2016-09-19-11-55-37-censur-utval

I samband med ett av dreven var Nordfront även i kontakt med Fria Tiders redaktör Widar Nord som erkänner att tidningen ibland varit onyanserad kring dessa frågor, även om han också menade att ”nazist” kunde fungera som en förkortning. I samtalet sköt Nord över ansvaret på hans egna journalister och menade att det är upp till dem om de vill använda begreppet och upp till sådana som oss att välja vilka av dem vi vill bli intervjuade av.

Men enligt Albinsson är det just Widar Nord som tar beslutet om att använda begreppet ”nazist”. Han hänvisar flera gånger till att kontakta Widar Nord. Samtidigt uppger han över Nords huvud att det inte är intressant för Fria Tider att diskutera detta.

Mattias Albinsson, antinationell skribent på Fria tider.

Mattias Albinsson, antinationell skribent på Fria tider.

Vill inte få epitet klistrade på sig
Intressant nog vill Fria Tider inte heller få epitet klistrade på sig. När Öberg säger att han tycker det är tråkigt när alternativ media går i Bonniers ledband och hetsar mot nationella, svarar Albinsson att de inte vill kännas vid benämningen ”alternativ media”.

– Vi har aldrig använt oss av det epitetet om oss själva heller, Fria Tider har aldrig kallat sig själv alternativ media. Vi är en konservativ tidning, vi har aldrig påstått att vi är någonting annat, säger Albinsson.

Anledningen till att Albinsson tar upp exemplet är för att försöka kontra Öberg. I Albinssons ögon är det nämligen samma sak när en konservativ tidning kallas för alternativ media som för en nationalsocialist att bli kallad för ett begrepp som dess fiender skapat för att representera ren ondska och psykopati, en noterbar skillnad som Öberg också påpekar.

Påståendet är heller inte riktigt sant. Även om Widar Nord uppenbarligen föredrar begreppet ”så kallad alternativ media” så har Fria Tider vid flera tillfällen använt sig av begreppet för att beskriva sin egen verksamhet även om man inte riktigt sagt rakt ut att man är en del alternativ media. Ett tydligt exempel av anammandet av begreppet hittar vi i en FT-annons där skribenten ”Mattias” (Albinsson?) skriver att han arbetar inom Fria Tider för att det är viktigt att alternativ media vågar utmana och skapa egen undersökande journalistik.

Bonnier är bra men nationella ska tystas
Det mest intressanta i samtalet är emellertid hur Mattias Albinsson, och kanske även Fria Tider, väljer att prioritera och vilka de uppfattar eller inte uppfattar som ett hot mot svenskarna. I diskussionen säger Albinsson att han anser att det är bra för Sverige att de folkfientliga tidningarna Expressen och Aftonbladet finns.

– Jag tycker Aftonbladet till exempel gör en del bra journalistik, jag tycker att Expressen också gör en hel del bra journalistik. Jag tycker att det är bra med en mediepluralism, definitivt, säger Albinsson när Öberg intervjuar honom för Nordfronts räkning.

Pluralistförkämpen Albinsson vill dock inte ha medier som Nordfront eller andra krafter som kämpar för det svenska folket och som kan benämnas som ”nazister”. Albinsson var tidigare inblandad i att hindra publiceringen av en artikel till stöd för projektet ”Stoppa våldtäkterna” eftersom det drevs av en medlem i det numera nedlagda Svenskarnas parti som enligt Albinsson var ”nazister”. Till skillnad från de folkfientliga tidningarna Expressen och Aftonbladet vill Albinsson ”tysta” sådana initiativ eftersom de ” utgör ett hot mot oss svenskar”.

”Helst vill jag nog tysta SvP och liknande partier som utgör ett hot mot oss svenskar, ni är en av de viktigaste orsakerna till att vänsterkrafter kan piska upp ett ”nazisthot” och förmå folk att fortsätta att rösta på Mångkulturen.”

Även om Fria Tider är en konservativ tidning så finns det nationella krafter som skriver för den. Också dessa hetsar Albinsson emot – till synes utan att drabbas av några repressalier från Widar Nord. Bland annat har deras samhällsredaktion offentligt smädats som Samhallsredaktionen vid ett flertal tillfällen av Albinsson.


  • Publicerad:
    2017-01-25 21:55