Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Friande domen mot Pär Öberg står fast

Av Redaktionen, 2015-12-18
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Falu tingsrätts friande dom mot Motståndsrörelsens Pär Öberg står fast. Detta då de tre veckorna som åklagaren har haft på sig att överklaga har passerat.

ludvika öberg

Det var den 12 november som rättegången mot Motståndsrörelsens Pär Öberg inleddes. Han stod åtalad för brott mot gummiparagrafen hets mot folkgrupp då åklagaren i fallet menade att Öberg gjort sig skyldig till HMF efter att inlägg med hashtagen #deathtozog och texten ”DÖD ÅT ZOG” ska ha lagts upp på hans Twitterkonto.

Öberg har under hela utredningens gång nekat till brott då han menar att han inte är den enda som administrerar Twitterkontot och att det är någon annan som postat de inlägg som han stod åtalad för. Åklagaren, Johan Knies, har heller inte lyckats bevisa att det är Öberg som skrivit de aktuella inläggen och inte heller att det endast är han som administrerar kontot.

Två veckor efter rättegången kom tingsrättens dom där det meddelades att Öberg friades och att åtalet därmed skulle ogillas. Åklagare Knies har inte lämnat in en överklagan under de tre veckor som en överklagan hade kunnats lämnas in. Genom att domen inte överklagades vinner den nu laga kraft.

Källa:
Friande domen mot nazisten Öberg fast


  • Publicerad:
    2015-12-18 11:40