Månaden som gått:

I Månaden som gått reflekterar chefredaktören Fredrik Vejdeland över den gångna månaden och visar hur arbetet utvecklats och kommer att fortskrida. Statistik varvas med analyser och visioner i olika ämnen som rör Nordfronts arbete.

Juli månad: Sol, värme, bad. För Nordfront har månaden även inneburit nya rekord, nya landvinningar och nya medarbetare. Från att ha varit ett ”sjunkande skepp”, som någon illistig tunga kallade det för drygt ett år sedan, har Nordfront mer och mer tornat upp som Motståndsrörelsens flaggskepp. Och detta skepp seglar nu i medvind.

Kommentarsrekord
Under månaden som gått har vi sett en kraftig ökning i antal kommentarer och läsare till Nordfronts artiklar. Framförallt i kommentarerna där vi nu har ett snitt på 35 kommentarer till varje artikel. Det började med intervjun av Daniel Bergman, sedan Paulina Forslunds artikel om barns samspel med djur. Redan där hade beslutet att släppa kommentarerna fria visat sig vara ett riktigt sådant då antalet kommentarer hade fördubblats jämfört med tidigare artiklar.

Sedan kom Bollnäs – 337 (trehundratrettiosju) kommentarer till en artikel.

”Trodde inte mina ögon när det stod över 200 kommentarer, fy fan vad bra! Nordfront mest kommenterade hemsidan i sverige nu förtiden?” kommenterade signaturen ”Död Åt Mångkulturen”.

”Mäktigt att se sån ’skjuts’ på denna hemsida nuförtiden! Bra uppdateringsfrekvens både vad gäller artiklar såväl som notiser. Fränt att en artikel fått snart 250 kommentarer dessutom. Kan bara minnas en artikel på en nationell sida som fått fler kommentarer och det var den om ’Brejjans’ härjningar på Utöya”, skrev ”Preben Joelsson”.

Den artikel som Preben Joelsson syftar på var Nationell.nu:s avslöjande om Anders Breivik. Nationell.nu är kända för att ha många läsare och större diskussioner till sina artiklar, men inte ens den artikeln hade 337 kommentarer.

Bollnäs
Nordfronts rapportering har minst sagt varit på tapeten. Att döma av de många kommentarerna har många av författarna kommit från Bollnäs och det har i samband med rapporteringen om gruppvåldtäkten i Bollnäs varit ganska häftiga diskussioner i Nordfronts kommentarsfält. Värd att nämna är signaturen ”Normal Bollnäsbo”, som gjort ett föredömligt jobb i diskussionerna. Tyvärr, får man säga, är det ett faktum att den nationella rörelsen även behöver tragiska händelser för att kunna växa. I Bollnäs är det många som har vaknat upp tack vare Motståndsrörelsens agerande och Nordfronts rapportering. Detta uppvaknande är välkommet, men det hade varit ännu bättre om det hade skett innan våldtäkten ägde rum. Detta är värt att tänka på för er som bor på andra orter.

Mest lästa artiklar under månaden har varit om Bollnäs. Artiklarna om Bollnäs har lästs sammanlagt 31 500 gånger och har närmare 800 kommentarer. Runt 1300 Bollnäsbor har besökt Nordfront under månaden.

Nordfront har avslöjat att polisen ljög, att journalisten ljög och vi har publicerat brevet där pappan till den våldtagna flickan  fördömer antirasisterna. En Flashback-tråd om händelserna i Bollnäs, som hade brevet som diskussionsunderlag, har haft cirka 119 500 läsare och över 1700 inlägg. Det brev som de stora tidningarna inte ville ta i (varför de inte tog tag i ett sådant scoop kan ni läsare fundera över) har nått ut till hundratusentals personer genom hjälp av nationella. När så sker börjar vi att få det som kallas för mediemakt, något som är absolut avgörande om vi ska kunna utmanövrera systemet och krossa mångkulturen.

Gatunärvaro och mediemakt
Rapporteringen kring Bollnäs utgör ett skolexempel på interaktionen mellan gatuaktivism och propaganda. Det räcker inte med att kunna skriva artiklar, utan de intellektuella krafterna måste underordna sig en organisation som är slagkraftig och tar tag i problemen. I fallet Bollnäs agerade Motståndsrörelsen direkt och resolut. Jag var själv på plats i Bollnäs och kunde se hur aktivister verkligen ville nå fram till lokalbefolkningen – och hur man lyckades med just detta under den flera timmar långa aktionen och i de många samtal som fördes.

Tack vare Motståndsrörelsens aktion i Bollnäs och Nordfronts rapportering har systemet hamnat på defensiven. Tack vare pappans brev, och att han hade en plattform för att nå ut med detta, vågade man sig aldrig på att hålla den utlovade antirasist-demonstrationen i Bollnäs. Notera också att ingen ny våldtäkt har skett i Bollnäs. Våldtäktsturnén avstannade. Det är kanske inte är så roligt att våldta svenska kvinnor när man känner att många svenskar förenar sig och stöttar varandra.

Vad händer nu i Bollnäs? Det kommer framtiden att utvisa. Men vad som är det absolut viktigaste när man fått folkkamraters uppmärksamhet, är att göra dem politiska. Motståndsrörelsen kommer inte att nöja sig med att vara någon form av ”brandkår” som far runt i landet och släcker bränder. För att verkligen göra upp med problemet så kan vi inte nöja oss med flytta längre bort från mångkulturen, anpassa oss eller omgärda oss med staket. Det system som har skapat mångkulturen måste bort, vi kan inte bekämpa mångkulturen men fortsätta att vara systemtrogna med allt vad det innebär. Så länge för många bara tittar på kommer det hela tiden att uppstå nya bränder och ”brandkåren” kommer därför oftast vara underbemannad.

Samhällsredaktionen når nya nivåer
Sedan Nordfront såg dagens ljus har nyhetsredaktionen bidragit med professionalism och kontinuitet vecka efter vecka. En annan redaktion som har kommit starkt på senare tid är samhällsredaktionen under redaktören Henrik Pihlström. I fallet Bollnäs är det Pihlström som har styrt upp stora delar av Nordfronts arbete. Detta kunde man inte tro för någon månad sedan då Pihlström led av vad han själv kallade för skrivkramp. Med tanke på hur otroligt aktiv Pihlström har varit i fallet Bollnäs, men även med mycket annat (varav en del också varit arbete som inte synts) på senare tid, så kanske man kan säga att utvecklingen gått ”från skrivkramp till skrivdamp”.

När vi talar om samhällsredaktionen får vi heller inte glömma det arbete som sker i Småland genom Henrik Pihlströms medarbetare Richard Johansson och Joakim Wenell. De jagar asylkramare med blåslampor, infiltrerar asylmöten, intervjuar fastighetsägare som nobbar Migrationsverket och var med att styra upp ett öppet möte mot mångkultur i Mariannelund. I dagarna kommer de att leverera nya avslöjande reportage. Det ser vi fram emot!

Nya medarbetare
Under månaden fick vi även två nya medarbetare. Den ene är Christian Hamilton, en 67-årig herre som vaknat upp till nationalsocialismen på senare år. Han debuterade på Nordfront med den mycket omtyckta Globalisterna vill ha ett Kina, en ideologisk artikel som berör kapitalisternas och kommunisternas gemensamma mål. Något säger mig att vi kommer få se mer av Christian Hamilton.

Den andre medarbetaren är Robin Palmblad. En vass researcher och skribent som låg bakom avslöjandet om att journalisten Åsa Kastman ljög om påstådda hot från Motståndsrörelsen. Då jag känner Robin sedan tidigare vet jag att han är ytterst kompetent i olika områden och jag hoppas att han fortsätter att hjälpa till med Nordfronts arbete.

Ökning på Alexa
I mitten av månaden uppmärksammades vi på att vi har ökat på trendverktyget Alexa. Vi fick följande e-postmeddelande av signaturen ”Odalmannen”:

“Jag vill gratulera er. Ni har nämligen passerat den magiska gränsen 1000 på trendverktyget alexa.com vilket innebär att ni har slagit ett besöksrekord! Nordfront.se har just i dag klättrat upp på plats 966 på Alexas lista över de mest besökta hemsidorna i Sverige! Jag minns för bara några månader sedan när ni fortfarande låg omkring plats 5000.” 

Minst sagt roliga nyheter. Och roligare har det blivit. Bara några veckor efter e-postmeddelandet ligger vi på plats 255 och vi ökar för varje dag. Det ska nämnas att detta görs utan att vi manipulerar Alexa-systemet. Ingen i redaktionen har Alexa Toolbar.

Övrig statistik gällande Alexa visar att det är de radikala sidorna som ökar mest. Undantaget säkerhetsventilerna Avpixlat och Fria Tider, alltså de sidor som ligger SD nära, så verkar det som att det inte lönar sig att kompromissa med budskapet. Av övriga krafter är det nämligen nättidningen Nationell.nu som är ledande på plats 153. Nationell.nu är tydliga i både ras- och judefrågan.

Bra bredd ger rungande applåder och återkommande besök
Men det är inte bara radikalism som betyder något här i världen. Ibland behöver man även muntras upp. Jag skrattade gott när jag läste Rebecca Olofssons lansering av ”henniskan” och hennes drift av ”genusvetenskapen”.

Glöm heller inte artiklarna om den funna vikingatida militärbasen eller den bushcraft som under helgen anordnades i Hälsingland. På Nordfront finns ett brett spektrum av ideologi, kultur, historia, livsstil, satir, överlevnad och mycket annat. Följande kommentar skrev vår nye gästskribent Christian Hamilton tidigare under månaden till en artikel skriven av Paulina Forslund:

”Förutom att ge Paulina ett stort tack för, som vanligt, en ypperlig artikel, vill jag ge redaktionen på Nordfront en rungande applåd för den bredd samt givande och intressanta innehåll denna “webbtidning” har fått. Simon skrev i någon kommentar, att från ha läst andra nationella tidningar varje dag så blir det endast en gång i veckan numera, jag håller med. Nordfront går jag in på flera gånger om dagen för det är inte många timmar som går innan något nytt är inkommet på sidorna.” 

För fulla segel framåt
Det går bra för Nordfront. Det är vid sådana tillfällen lätt att få hybris. Det kan man få ha under en stund, men sedan måste man besinna sig och komma tillbaka till allvaret. Vi har inte fler läsare än Aftonbladet. Inte ännu. Men vi ökar – och det snabbare än förväntat. Vad händer under augusti månad? Kommer vi att toppa 337 kommentarer? Kommer Nordfront att bli den största nationella sidan på Alexa? Kommer fler medarbetare att ansluta sig till det vinnande laget? Eller kommer det bara att sluta med hybris? Håll utkik på Nordfront.se – nättidningen där allt händer!

 


  • Publicerad:
    2012-08-01 22:56