Lördagen den 10 juni begav sig aktivister ur Näste 1 ut till ett naturskönt område i Stockholms norra delar för en friluftsaktivitet. Humöret var på topp, solen sken och platsen i fråga sägs t.o.m. ha haft en särskild anknytning till Tredje riket.

Temat för dagen var överlevnad. Man började med en kopp kokkaffe och fortsatte sedan med en grundlig genomgång över vad som behövs för att överleva på egen hand ute i naturen. Man diskuterade möjliga scenarion där en överlevnadssituation kan uppstå, demonstrerade viktiga verktyg och provade olika tekniker för vattenrening m.m.

Diverse överlevnadsmat och renat vatten avsmakades, men sen grillades också några rejäla flintastekar med tillbehör. Det blev en stunds välgörande avkoppling ute i det gröna och ännu en kopp kokkaffe, denna gång med salt (!). Tydligen en sann lapptradition.

Aktiviteten avslutades med tävling i knivkast, varvid en lycklig aktivist med bra kastarm vann ett överlevnadskit.

Vet du hur du ska agera den dagen du måste lämna hemmet i panik? Kanske på flykt från Dan Eliassons åsiktspolis, eller än värre, p.g.a. en total samhällskollaps. Är du beredd att lämna hemmets bekvämligheter och ge dig ut i vildmarken? Det omfattande övervakningssamhället eller de tungt beväpnade förortsgängen skulle göra stadsmiljön till ett dåligt alternativ.

Vi lever förvisso i en högkonjunktur med låg arbetslöshet; många skulle säga att det går bra nu. Men orosmolnen nalkas; bostadsbubbla, terrordåd, krig mellan NATO och Ryssland för att nämna några exempel. Tänker du stå där handfallen dagen då helvetet brakar lös? Förbered och organisera dig snarast!


  • Publicerad:
    2017-06-12 09:00