Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Frisläppt hiv-man åtalas för våldtäkt

Av Redaktionen, 2015-04-13
redaktionen@nordfront.se

OSLO. En hiv-positiv afrikansk man har nu åtalats för att ha drogat och våldtagit en annan man. Han är tidigare anmäld för våldtäkt och dömdes 2010 till fem års fängelse för att ha utsatt 13 män för hiv-smitta.

politi3

En 31-årig hiv-positiv man, från ett centralafrikanskt land, anklagas för att ha drogat och våldtagit en man i Oslo. Händelsen ägde rum i en lägenhet i centrala Oslo sommaren 2014. Offret hävdar att 31-åringen drogade honom på en efterfest och senare våldtog honom. Polisen ska ha hittat bildbevis31-årigens telefon, som styrker offrets version av händelsen.

31-årigen är tidigare dömd till fem års fängelse för att ha utsatt 13 män för hiv-smitta, varav två ska ha blivit smittade. En av dem drabbade anmälde också 31-åringen för våldtäkt. Saken blev dock nedlag på grund av att det ”saknades bevis”.

När mannen greps i somras och åtalades för våldtäkt uppgav Mette Haldorsen, polisjurist vid Oslopolisen, att afrikanen var en person som samhället borde skyddas mot, och att hon skulle diskutera både frihetsberövande och utvisning med åklagaren.

I Sverige släpptes nyligen ett ”flyktingbarn” på fri fot, för andra gången, efter att ha försökt våldta en svensk kvinna.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Hiv-positiv mann tiltalt for voldtekt i Oslo

 


  • Publicerad:
    2015-04-13 11:10