Helgen den 15-16 februari begav sig en grupp aktivister från Näste 1 ut på en friluftsaktivitet. Man inledde helgen med att vandra en kortare bit till en sjö där man satte upp sitt medhavda tält och åt lunch. Efter intagen måltid beslutades det att man skulle packa ihop tältet och vandra en längre bit till en ny plats där det återigen var dags att hitta en lämplig tältplats. Innan man gjorde detta hölls det en navigationsutbildning där det gicks igenom hur man använder en karta och kompass på rätt sätt. Deltagarna informerades då om att lyssna extra noggrant eftersom att dessa kunskaper skulle bli mycket viktiga senare under helgen.

När man så hittade en lämplig tältplats delade man upp sig i grupper där en grupp ansvarade för att få upp tältet och ett vindskydd av en presenning och den andra gruppen fick ansvar för att upprätta en lägereld. Efter att detta arbete var färdigt och man hade samlat på sig ett tillräckligt vedförråd var det dags att börja tillaga middag.

Sent på lördagskvällen informerades deltagarna om att de hade en sista uppgift att slutföra innan dagen kunde avslutas. Deltagarna delades då in i lag och fick i uppgift att med hjälp av karta och kompass hitta två olika punkter ute i skogen som man skulle hämta med sig viss information från och sedan tävla om vilket lag som kunde återvända snabbast till lägret med den informationen. Deltagarna fick bege sig ut på en lång vandring för att slutföra denna tävling som vanns av lag norrort. Efter detta var det dags att gå och lägga sig.

Följande morgon inledde man dagen med fysisk träning i form av bärande av stockar, situps, armhävningar m.m. Efter detta intog man en välförtjänt frukost varpå man fick bära med sig en stor stock tillbaka till bilarna innan det var dags att avsluta denna helg och bege sig hemåt. Det kunde konstateras att alla deltagare var mycket nöjda med helgen och att alla hade fått med sig nya kunskaper och erfarenheter hem.
DSC06789 DSC06753 00008-01


  • Publicerad:
    2014-02-23 11:32