FRANKRIKE. Det franska nationalistpartiet Front Nationals ledare Marine Le Pen säger i en intervju att om hon väljs till fransk president år 2017 ska Frankrike lämna eurosamarbetet. Detta eftersom euron som valuta är ett ”ruttet system”.

Det var under en intervju med tidningen Financial Times som den franska nationalistledaren Marine Le Pen sa att om hon väljs till Frankrikes president år 2017 ska landet lämna eurosamarbetet och återinföra francen som valuta. Anledningen till varför Le Pen vill skrota euron och återinföra francen som valutasystem är för att eurosamarbetet är ett ”ruttet system”.

— Det är den enda lösningen på våra ekonomiska problem. Riksgälden kommer att konverteras till franc, och beloppet förblir oförändrat. Vi måste skrota detta förruttna system och ta en ny blick på verkligheten, säger Le Pen om lösningen på Frankrikes ekonomiska problem.

Om Frankrike skulle lämna eurosamarbetet och återinföra francen som valuta så skulle detta innebära att hela eurosamarbetet kollapsar tillägger Le Pen.

Källa:
Marine Le Pen: Frankrike ska bort ur euroområdet


  • Publicerad:
    2015-03-07 23:55