JÄMTLAND. I söndags utsattes en kvinna Hammerdal för en gruppvåldtäkt av fyra eller fem män av utländsk härkomst. Polisen är nu orolig för att en lynchmobb kan komma att utkräva hämnd.

Hammerdal

Natten till söndagen gruppvåldtogs en kvinna i Hammerdal i Jämtland av antingen fyra eller fem utländska män i åldrarna 15-24 år. Kvinnan hade varit på en fest och kvinnan var på väg hem när männen överföll henne. Övergreppet avbröts när en bil körde förbi platsen.

Östersunds-Posten väckte ilska hos många läsare när de i rapporteringen av händelsen ifrågasatte om våldtäkten verkligen ägt rum. Tidningen tog bort replikskiftet ur artikeln efter att flera arga läsare skrivit i kommentarsfältet till artikeln. Kicki Gustafsson, redaktör på Östersunds-Posten svarade i kommentarsfältet:

– Det var en olyckligt formulerad fråga och vi har därför skrivit om den delen av texten. Avsikten var inte att ifrågasätta kvinnans berättelse, frågan var mer allmänt hållen om polisens utredningsarbete.

Polisen uppger att stämningen i Hammerdal har blivit så hätsk att man är rädd för att folk på orten ska ta saken i egna händer och försöka få tag på männen som uppges ha våldtagit kvinnan. Närpolischefen Göran Bergström säger till Östersunds-Posten:

– På sociala medier har det skrivits en mängd aggressiva saker om att samlas vissa tider och bränna ned hus och annat. När sådana här saker inträffar får det sådana fruktansvärda proportioner. Det skulle vara förfärligt om en person som är helt oskyldig drabbades av något.

Signaturen Micke G skriver följande i kommentarsfältet:

– Jag är förbannad över hur vårt tidigare trygga Sverige har blivit. Idag är ju ett mord nåt folk ser som en vardagshändelse. Vi måste få ett tryggt land igen där alla kan känna sej säkra

Polisen har nu satt in extra bevakning i Hammerdal under helgen.

Källor:
Inga spår efter gruppvåldtäkt
”Folk är förbannade och rädda”
Polisen bevakar Hammerdal i helgen


  • Publicerad:
    2014-03-15 23:58