INRIKES. Hela fyra fullbordade våldtäkter mot unga flickor är resultatet av årets Emmabodafestivalen i Småland. Dessutom inkom det hundratals fall av narkotikabrott.

Polisen skriver på sin hemsidan att det under årets Emmabodafestival i Småland inkom fyra anmälningar om fullbordade utomhusvåldtäkter, inklusive en grov våldtäkt, mot flickor mellan 15-17 år. Redan under festivalens första dag anmäldes en våldtäkt mot en minderårig flicka. Dessutom inkom det 11 anmälningar av sexuellt ofredande.

— Det finns sex misstänkta för sexuella ofredanden och en för våldtäkt, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisregion Syd.

Utöver sexbrotten inkom 400 fall av narkotikabrott, vilken ska vara en fördubbling sen förra året. Det var dock inte bara deltagarna som tog droger utan flera ur personalen är också misstänkta för innehav eller bruk.

Arrangörerna har tidigare uppgett att årets upplaga av Emmabodafestivalen nu var den sista. På grund av den extrema brottsligheten är också polisen tveksam till om den kan fortsatta.

Källa:
2017-07-30 18:31, Övrigt, Emmaboda


  • Publicerad:
    2017-07-31 10:45