Idag startade rättegången mot den far, styvmor och två pastorer som utfört exorcism på en 12-årig flicka. ”De anklagade har andra seder och kommer från ett annat land”, började åklagaren med att berätta för åhörarna i rättssalen.

Flickan och hennes familj kommer från Kongo-Kinshasa, där det är vanligt med ritualer av detta slag. I Kongo har man blandat kristendom med folktro och det finns åtskilliga rapporter på att barn anklagats för häxeri. Det här är ett av de mer nedtystade sidorna av den ”exotiska” och spännande kulturberikningen som är på frammarsch i vårt land.

Häxeri och exorcism, visst låter det som handlingen i en dålig Hollywood-film? Men detta är verklighet i 2000-talets Sverige. Flickan sades vara en häxa, besatt av onda andar, och ska därför ha blivit utsatt för olika former av tortyr. Ritualer av den här karaktären är starkt förknippade med afrikanska religioner och traditioner. En annan religion där exorcism än i denna dag existerar är inom katolicismen. Dessa naturvidriga religiösa tankegods är färgade av synd, straff och lidande och är och förblir totalt främmande och likväl skrämmande för de flesta av oss nordbor.

Det kanske är på tiden att belysa att sådana här inslag som till exempel andeutdrivning i form av tortyr kommer att bli vanligare om mångkulturen och massinvandringen tillåts fortgå. Våra lagar kommer kanske till och med på sikt att få ändras för att ge plats åt sådana här kulturberikande uttryck. Vi förfasas med all rätt över saker som utstuderat kvinnoförtryck i form av omskärelse och hedersmord och har svårt för att överhuvudtaget förstå att någon kan vara så olik oss att andeutdrivning står på schemat över dagliga aktiviteter.
Även de som ivrigt förespråkar att Sverige ska bli en mångkultur tar avstånd från ovannämnda galenskaper. Frågan är om man kan välja ut vilka delar som ska vara kvar och vilka som ska bort? Vill man ge sig in i den mångkulturella vansinnesleken får man leken tåla. Det är i alla fall min personliga åsikt.

Människor som kommer hit och utövar dessa religioner och traditioner kommer aldrig till fullo att anpassa sig efter våra värderingar och normer. Nej, ju fler de blir desto mer inflytande kommer de att förvalta över. På sikt kommer vår nutida demokrati att innebära förändringar i både stat och lag. Det svenska folket är på god väg att bli en minoritet i vissa stadsdelar och liknande scenarion kommer likt pesten att sprida sig i vårt avlånga land. Den dagen de är folket och vi är minoriteten kommer exorcism, hedersmord och omskärelse mycket väl kunna vara naturliga och accepterade inslag i samhället. Främmande läror och influenser ska därför ses på med största skepsis.

Till viss del kommer nya idéer i form av religion, kultur och tradition, med stor slughet att försöka anpassas till oss. Vi har sett det förut. Kristendomen var ett mycket målande bevis på hur svaga länkar av vårt folk är högst villiga till föränderlig, yttre påverkan, utan att ta sig tid att förutspå konsekvenserna på längre sikt. Inte sällan är dessa ”nytänkare” drivna av egoistiska skäl så som ekonomisk vinning eller status. Idag, efter tusen år, är kristendomen helt accepterad och godtagen som en del av oss. Så vem vet? Om några hundra år kanske det sitter nordbor och intygar att omskärelse, exorcism och hedersmord är en del av oss för att det existerat så länge på våra breddgrader?


  • Publicerad:
    2012-03-06 00:00