SEXTURISM Ansvarig minister föredrar seriösa turister framför kvinnliga torskar – vill skifta branschens fokus från nattlig dekadens, och mot landets enastående natur.

Gambia är känt som ett land dit Europas batikhäxor åker för att köpa sex av unga gambianska män. Gambias sexindustri sägs ha fått sin början på tidigt 1990-tal, då resebolaget Thomas Cook började erbjuda billiga charterresor till den forna brittiska kolonin. Snart fanns det ett stort utbud av ”beach boys” för de äldre europeiska kvinnorna att välja bland. The Telegraph skriver också att unga gambianska män lockas in i prostitution på grund av att landets löner håller en låg nivå och att det råder stor brist på arbetsplatser. Några dagar med en äldre europeisk kvinna kan ge runt tvåhundra pund, vilket ungefär motsvarar en månadslön i landet.

Nu har dock Gambias regering enligt Russia Today meddelat att de har tröttnat på bilden av Gambia som ett sexparadis för äldre europeiska kvinnor som söker sex med yngre män. Istället säger Hamat Bah, Gambias minister för kultur och turism, till brittiska Telegraph att man vill skifta fokuset från nattliv och rikta det mot naturen i landet. Bah påpekar vidare att det finns över 300 arter av tropiska fåglar i Gambia.

Hellre kvalitetsturister

”Kvalitetsturister” istället för europeiska kvinnor i en viss ålder som söker efter sex med yngre män, är enligt The Telegraph vad Abubacarr Camara, VD för Gambias turistbyrå, önskar.

På senare tid har bland annat Vänsterpartiets riksdagsledamot Linda Snecker, känd för sina hatiska utspel mot vita män, blivit filmad i landet av en av Exakt24:s journalister.

Om Snecker avnjöt naturen i Gambia eller rymde från vita män på sitt eget sätt kan vi bara spekulera om.