MÅNGKULTUREN. Gambiern Musa Njie våldtog en kvinna på en fest i Örebro. Afrikanen dömdes i hovrätten till 2 år och 3 månaders fängelse, men nu har han flytt landet och jagas av Europol. 

Våldtäktsmannen Musa Njie jagas i Europa. Foto: Europol.

Gambiern Musa Njie dömdes förra året i Göta hovrätt för en våldtäkt, två fall av misshandel samt narkotikabrott. De två förstnämnda begicks en kväll för två år sedan, då afrikanen först våldtog en kvinna på en efterfest, för att sedan bli konfronterad och hamnat i bråk.

Vittnen berättar i domen att kvinnan gick och la sig i en säng eftersom hon var berusad och trött. När kvinnan väl hade somnat började afrikanen våldta henne, vilket de andra personerna i lägenheten hörde. En av vittnena berättar att något kändes fel med hela situationen och de såg efteråt att kvinnan var avklädd och medvetslös.

När de konfronterade afrikanen om vad han hade gjort blev han våldsam. Njie delade ut fler knytnävsslag, tog stryptag och slog även en glasskål i huvudet på en person.

Straffet i hovrätten blev två år och tre månaders fängelse och tio års utvisning från Sverige, men nu har afrikanen flytt landet. Den europeiska polisorganisationen Europol har gått ut med en internationell efterlysning efter våldtäktsmannen.


  • Publicerad:
    2020-10-28 17:00