MÅNGKULTUREN En av ledarna i det kriminella gänget ”Dödspatrullen” döms till utvisning från Danmark till Sverige. Nu vill han hem till Somalia.

Somaliern Mohamed Ali pekas ut som en av de fyra ledarna i det Rinkeby-baserade gänget ”Dödspatrullen”.

Gängledaren, som ibland kallas ”Makelele”, var själv inblandad i en uppmärksammad gängskjutning i Köpenhamn förra året, där två rivaliserande gängmedlemmar från ”Shottaz” sköts till döds.

Nu döms Ali i dansk domstol till livstids fängelse och utvisning – till Sverige. När domen annonserades hånskrattade han i rättssalen och uttryckte ”hora!” i protest.

Planen är att han ska tvångsförflyttas till Sverige, men nu börjar somaliern få hemlängtan.

”Mohamed Abdigahni Ali yrkar i första hand att han ska få stanna i Danmark och i andra hand att han ska överföras till Somalia vid utvisning från Danmark”, lyder hans överklagan till förvaltningsrätten.

Gängledaren menar vidare att en utvisning till Sverige skulle vara förenad med livsfara samt att det finns ”en hotbild mot honom”. Därför skulle det vara säkrare att åka hem till Somalia. Ali önskar också avsäga sig sitt svenska medborgarskap.

Under ett tidigare fängelsestraff skrev gängledaren ett brev till en av sina kompisar där han beskriver sin vistelse.

Min fkng bror walla mår bra softar tränar här i bunkern det är hosh walla men lallish det är en kort volta kommer komma ut tio ggr starkare”, skrev Ali.