Under lördagen befann sig Finska motståndsrörelsen på en marknadsplats i centrala Tammerfors. Bråk uppstod mellan finska aktivister och anarkister. Här följer en sammanfattning av dagen.

Under lördagen befann sig Finska motståndsrörelsen på en marknadsplats i centrala Tammerfors. Tammerfors är känt för sin vänstervridna atmosfär och subkulturer och de finska aktivisterna var beredda på att möta fanatiska anhängare av mångkulturen.

Redan på väg in till marknaden obeserverades ett antal berusade vänsterpersoner. När aktivisterna hade anlänt till markadsplatsen dröjde det inte mer än fem minuter innan en ölflaska kastades i riktning mot en aktivist och fullt slagsmål utbröt. Aktivisterna försvarade sig snabbt och effektivt och drev bort de mest högljudda meningsmotståndarna från platsen.

Jusso Tahvanainen höll ett tal om situationen i Tammerfors och livliga diskussioner ägde rum med lokalbefolkningen vilka tycktes vara antingen för eller emot budskapet. Aktivisterna träffade även flera personer som var mycket intresserade av Organisationens verksamhet.

När aktivisterna efter den framgångsrika dagen återvände till sina bilar observerades några svartklädda och maskerade individer, vilka sedan sprang och gömde sig i en närliggande park. Det visade sig att de hade skurit upp däcken till en av aktivisternas bilar. De fyra aktivisterna på platsen sprang efter anarkistgruppen, vilken till slut visade sig vara 15 till antalet och bestod av samma personer som hade observerats tidigare under dagen. Samtidigt som dessa anarkister var beväpnade med järnrör, pepparsprej, däckjärn, raketer, glasflaskor och stenar hade de finska aktivisterna bara deras kampvilja och motivation att försvara sig med.

Aktivisterna kallade anarkisterna till sig och det var vid denna tidpunkt som de kastade sin första glasflaska. Aktivisterna backade inte för den större, beväpnade gruppen vilket verkade orsaka förvirring hos anarkisterna. Slagsmål utbröt och efter ett tag började anarkisterna att retirera från platsen.

När anarkisterna drog sig tillbaka kände de finska kamraterna djup tillfredsställelse inom sig. De finska kamraterna låter hälsa att man inte kan angripa nationalsocialistiska finnar utan konsekvenser, oavsett om man är beväpnade och i numerärt överlägset antal.

Läs hela artikeln och se fler bilder på Finska motståndsrörelsens hemsida


  • Publicerad:
    2012-10-24 00:15