Kvällen fredagen den 26 februari fylkades aktivister och medlemmar från Näste 2 i Göteborg för att för andra gången patrullera Göteborgs gator i syfte att hjälpa våra folkkamrater att bättre stå fasta mot den misär och brottslighet som är synonymt med rådande samhällsordning.

Likt förra patrulleringen möttes man upp för genomgång innan man sedan började röra sig in mot centrum. I och med att det var lönehelg var det särskilt mycket folk i omlopp i stadens krogområden och därför lades större fokus på dessa områden. I mångt och mycket gick patrulleringen lugnt till. Denna gången undslapp man polismaktens förföljelse trots deras förhållandevis starka närvaro.

Mellan midnatt och stängningsdags fann man en flicka som satt avsomnad utan ytterkläder i februarikylan. Motståndsmännen lyckades få liv i henne, låna ut jacka och ge henne vatten. Kraftigt berusad hade hon omintetgjort sina möjligheter att återfå sina ytterkläder, vilket lett till att hon gått ut och satt sig för att sova i en trappa. Efter mångt och mycket lyckades man i alla fall få ut vem hon ville att man skulle kontakta för att hjälpa henne hem. Hennes bekanta dök snart upp och var väldigt tacksamma över att flickan fått hjälp.

När sällskapet lämnade platsen förföljdes de av en grupp främlingar – till synes ”ensamkommande flyktingbarn” som likt gamar dröjt sig kvar vid platsen. Motståndsmännen valde då att också följa efter, vilket fortsatte även efter att sällskapet med den berusade flickan hittat hem. Under tiden noterade man hur främlingarna siktade in sig på ensamma berusade kvinnor, vars uppmärksamhet skulle avledas av en yngre i deras grupp, medan de andra promenerade efter på avstånd. Efter att främlingarna först noterat att de hade sällskap och sedan att sällskapet var större än behagat, avlägsnade man sig självmant från platsen.

Motståndsmännen fortsatte därefter att patrullera ytterligare någon timme innan man avrundade natten.

Är du intresserad av att dra ditt strå till stacken? Anslut dig till kampen! Eller hör av dig till Viktor Melin: viktor.melin@nordfront.se

DSC_0028


  • Publicerad:
    2016-03-04 19:30