BROTT. Åklagaren Sebastian Flodström dömdes i början av juli till över tre års fängelse för bland annat barnvåldtäkt. Nu prövas domen i Svea hovrätt.

Den dömde våldtäktsmannen Sebastian Flodström.

Den dömde våldtäktsmannen Sebastian Flodström.

I början av juli i år dömdes åklagaren Sebastian Flodström för bland annat två barnvåldtäkter och tjänstefel. Flodström dömdes till 3,5 års fängelse och till att betala 250 000 kronor i skadestånd till offren. Flodström har överklagat och idag prövas fallet i Svea hovrätt.

Flodström, som vill bli frikänd, erkände att han köpt sex i Dalarna 2015 och att han köpt ut alkohol till minderåriga i både Dalarna och i Sundsvall. Dessutom erkände han dataintrång som han gjort för att söka information om sex unga flickor vid 58 tillfällen. Flodström vill att åtalspunkterna gällande sexuella ofredandena ska ogillas. Han vill även att åtalspunkterna gällande tjänstefelet och barnvåldtäkterna i första hand ska ogillas, i andra hand vill han att tjänstefelet bedöms som ringa och att barnvåldtäkterna istället rubriceras som sexuellt utnyttjande av barn.

Brotten som Flodström gjort sig skyldig till överstiger enligt rätten fyra års fängelse men de har tagit hänsyn till att åklagaren kommer att förlora jobbet när de fastställde domen. Chefsåklagare Anders Jakobsson anser att rättens dom är för mild och därför har även Jakobsson överklagat fängelsestraffets längd. Rättegången som startade idag är den första av totalt tre.

Källa:
Gävleåklagarens dom om barnvåldtäkt prövas av hovrätten


  • Publicerad:
    2015-09-02 23:25