Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Gaypolis mördad under torsdagens terrordåd i Paris

Av Redaktionen, 2017-04-23
redaktionen@nordfront.se

FRANKRIKE. Den polis som mördades i det senaste terrordådet i Paris var enligt uppgifter homosexuell och hbtq-aktivist.

Gaypolisen och ”flykting”-volontären Xavier Jugélé (t.v) mördades av rasfrämlingen Karim Cheurfi (t.h) under torsdagens terrordåd i Paris.

Efter att ha stannat sin polisbil vid ett rödljus i centrala Paris i torsdags sköts polismannen Xavier Jugélé till döds av en rasfrämling och misstänkt terrorist vid namn Karim Cheurfi. Dådet fick stor uppmärksamhet, både i Frankrike och i övriga världen, speciellt med tanke på att Frankrike drabbats hårt av islamistiska terrordåd under de senaste åren och befinner sig sedan 2015 i undantagstillstånd.

Nu har det bekräftats att Jugélé var medlem i FLAG, Frankrikes motsvarighet till Sveriges Gaypoliserna och ska enligt uppgifter ha varit en dedikerad hbtq-aktivist som bland annat deltog i protester mot Rysslands förbud mot homopropaganda under OS i Sotji 2014.

Under helgen samlades FLAG till årsmöte och enligt fransk media ska organisationens ordförande Mickaël Bucheron ha kommenterat Jugélés död i ett känslosamt tal.

— När jag insåg att det var någon från oss, blev det extra chockerande. När en polis dör i tjänst, blir vi alla mycket känslomässigt engagerade. Att känna honom och vet att han var en medlem i föreningen, det innebär ytterligare en nivå… Det tar lång tid att förstå. Vi har inga ord, ska Bucheron ha sagt.

Förutom att vara hbtq-aktivist ska Jugélé dessutom ha varit en anhängare av massinvandring och mångkultur. Han ska under en tid bland annat ha åkt till Grekland för att assistera grekiska poliser i deras hantering av ”flyktingar” som försöker ta sig in i Europa. Dessutom var han en av de första poliser som svarade på larmet om 2015 års terrordåd mot Bataclan-teatern i Paris, som sammanlagt dödade 130 personer.

Källor:
Mördade polismannen var hbt-aktivist
Police Officer Killed In ISIS Paris Attack Was Gay Rights Activist, Aided Refugees


  • Publicerad:
    2017-04-23 13:00