SYDAFRIKA. Den sydafrikanska generalen Franz Jooste uppmanar boerfolket att slå tillbaka mot den antivita sydafrikanska regimen. På fredag kommer han att hålla en demonstration mot folkmordet på vita i Sydafrika. 

Den sydafrikanska generalen Franz Jooste uppmanar i en video boerfolket att slå tillbaka mot den antivita regimen i landet. Jooste är inte bara en veteran och general, utan också ledare för den sydafrikanska överlevnadsgruppen ”Kommandokorps”.

I videon berättar han att vita sydafrikaner ofta säger ”nog är nog”, men att de aldrig riktigt går till handling. Han säger vidare att det får vara slut med ursäkter för att inte kämpa för sitt folk, att folk ska sluta vara ”whatsapp krigare”.

— Vissa hävdar fortfarande att tiden inte är inne, (att slå tillbaka). Till dem vill jag fråga, ’så när kommer tiden att vara inne?’ Sedan 1994 har ni sagt att tiden inte är inne, klargör generalen.

— Jag ska säga er, att vi har fått information om att regimen och dess följare är livrädda för boerna, men de är speciellt rädda för de som tjänstgjorde i de här uniformerna, säger Jooste och pekar på sin uniform från apartheid tiden.

Jooste fortsätter:

— Således vill jag fråga alla veteraner som stred tillsammans med mig vid vår nations gränser, emot de som har makten idag. Vart är ni? Vart står ni i det här? Och jag vill fråga de som tvivlar, vad mer måste hända innan tiden är inne? Tiden är nu!

Han beskriver att boerfolket har fått momentum under de senaste 26 åren, och nu på fredag uppmanar han alla vita sydafrikaner att delta på en demonstration i staden Senekal. Detta för att protestera mot folkmordet på vita i Sydafrika.


  • Publicerad:
    2020-10-13 19:15