KULTURMARXISM. En så kallad genusfotograf ställer idag ut sina bilder på välkända profiler i Skellefteå längs gågatan i centrum. Bilderna är tagna ur ett så kallat genusperspektiv där syftet är att utmana ”stereotypa bilder”.

"Genusfotografen" Tomas Gunnarsson.

”Genusfotografen” Tomas Gunnarsson.

“Genusfotografen” Tomas Gunnarsson har tillsammans med Skellefteå kommun och tidningen Norran genomfört ett projekt som går under namnet “Ge plats”. Projektet går tydligen ut på att ifrågasätta hur män och kvinnor porträtteras i media. Att män porträtteras som män och att kvinnor som kvinnor upplever dessa kulturmarxister som ett problem.

Flera välkända profiler i Skellefteå har deltagit i jippot. Bland annat Norrans VD Anders Westermark och kommunpolitikern Andreas Löwenhöök från Moderaterna har ställt upp på bild där de försöker se så omanliga ut som möjligt med målade naglar och smink.

— Vi vill få igång så mycket diskussion som möjligt och att man börjar fundera på varför det ser ut såhär och varför det är bra eller dåligt. Det handlar om att ge människor större valmöjligheter. Män får väldigt lite val på bild. De ska stå med armarna i kors eller sitta på ett visst sätt. Men de måste ju också till exempel få visa närhet till andra såsom kvinnor gör i bild. Kvinnor har fler val på bild, men istället framställs de inte alltid som seriösa, säger Helena Renström, marknadschef vid Skellefteå kommun.

Många skelleftebor ser på detta projekt som ett dåligt skämt och är starkt kritiska till hur kommunen spenderar deras skattepengar. Kommentarerna under Norrans artikel är i skrivande stund väldigt negativa och det återstår att se ifall Norran låter kommentarsfunktionen vara kvar.

”Genusfotografen” Gunnarsson har tidigare gjort liknande jobb på skattebetalarnas bekostnad åt bland annat Gävle kommun och Skatteverket. Han är också känd för att ha tagit nakenbilder av utvecklingsstörda och handikappade.

Norran är en av de västerbottniska tidningar som under förra veckan hängde ut ett flertal aktivister, medlemmar och sympatisörer till Motståndsrörelsen.

Bilderna går även att se på Norrans hemsida.

Källa:
Stort bildspel: Så här har du aldrig sett profilerna i Skellefteå tidigare


  • Publicerad:
    2016-11-01 10:20