USA USA:s tidigare president George Bush är ökänd för sina många ”grodor”. Nu har han gjort comeback och pratar om ”beslutet av en man att inleda en helt omotiverad och brutal invasion av Irak”, när han egentligen skulle säga ”Ukraina”.

Den tidigare republikanske presidenten George W. Bush skulle under ett offentligt framträdande fördöma kriget i Ukraina – istället konstaterade han att det var ”beslutet av en man att inleda en helt omotiverad och brutal invasion av Irak” – en invasion som han själv beordrade.

— Resultatet är en frånvaro av kontroller och balanser i Ryssland, och beslutet av en enda man att inleda en helt omotiverad och brutal invasion av Irak, sa presidenten under ett tal i Dallas innan han rättade sig och förklarade att han sagt fel och åsyftade Ukraina.

Att Den 75-årige Bush blandade ihop Ukraina och Irak i sitt fördömande har väckt stor munterhet på sociala medier och bland Bushs politiska motståndare – detta eftersom det var just Bush som beordrade att Irak skulle invaderas – efter att man först hittat på uppgifter om att landet skulle ha massförstörelsevapen.

USA:s invasion tros ha kostat över en miljon irakier livet och ledde dessutom till att hela regionen destabiliserades med framväxande islamistiska rörelser och en omfattande flyktingvåg och massinvandring till Europa.

Varför Bush som av allt att döma läste innantill från ett förskrivet papper ändå blandade ihop Irak med Ukraina framgår inte. Oklart är också om den åldrande ex-presidenten idag själv har några moraliska betänkligheter och faktiskt ångrar den mycket blodiga invasionen av Irak.

Med tanke på Bushs comeback passar Nordfront på att bjuda på några klassiska grodor från presidenten:

"Självklart är det en budget, det är ju fullt av siffror i den."

"Vi oroar oss för aids här i Vita huset – tro inget annat. "

"Det står klart att i samma stund som jag valdes, drog stormmolnen vid horisonten genast ihop sig över våra huvuden."

"Våra fiender är nytänkande och påhittiga och det är vi också. De slutar aldrig att fundera ut sätt att skada vårt land och vårt folk och det gör inte vi heller."

"De felunderskattade mig."

"Vi spenderar mycket tid på att prata om Afrika, vilket vi borde. Afrika är en nation som drabbats av fruktansvärda sjukdomar."